Merhabalar
Değişik şeyler denemek iyidir mutfakta. Denediğinizde güzel olursa misafirleriniz için de denenmiş güzel bir tarif daha eklemiş olursunuz defterinize de.
Mabel kurabiye yaparken silindir metal kalıplardan olmalı. Bunlara sarılıp pişirildiği için bu kalıplardan edinmelisiniz.
Mabel kurabiye nasıl yapılır şimdi tarifine geçelim dilerseniz.
''Mabel kurabiye tarifi''
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 2.5 su bardağı un
- Kreması için
- 1.5 su bardağı süt
- 1 pk çiğ krema
- 1 pk çikolatalı cremole
- Kremayı sadece çırpın buzdolabına kaldırın
- Unu kontrollü ekleyin ve bu malzemeleri yoğuruyorsunuz. Bu tarifin hamurunu bu şekil uzun uzun kesip fırınlayan da var mabel kalıbı ile rulo şekilde yapan ve içini krema ile dolduran da var size kalmış artık. Hamuru rulo yapıp kalıp ile fırın tepsisine koyuyorsunuz. Piştikten sonra boşluk olan içine krema doldurup dış kısımlara hindistan cevizi ya da antep fıstığına batırıp servis yapabilirsiniz.
Şimdi sizlere her ev kadınının mutlaka tarif defterinde olması gereken ağızda dağılan kurabiye tarifi sunmak istiyorum.
''Gerçek ağızda dağılan bir kurabiye yapımı için neler yapılmalı'' aşağıda linkte hanımlar mutlaka göz atın.
Kurabiye hamuru neden tutmaz kadınlar kulübü kurabiye hamuru neden toplanmaz hamilemiyim forum'da. Merhaba hanımlar ya kurabiye yapmaktan soğudum resmen. Çocuklar istiyor diye kaçtır yapıyorum ama ters giden bir şeyler var sanırım. Kurabiye hamuru neden tutmaz acaba bilen var mı? Yani böyle...
www.hamilemiyim.org