Mamografi çektireceğim sorularımı cevaplar mısınız?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Mamografi nasıl çekilir kadınlar kulubü mamografi nasıl çekilir ne kadar sürer hamilemiyim forum'da.​

Merhaba ben sağ mememde bir sertlik olduğunu hissettim ve kadın doğumdan randevu almıştım. Ultrasona girdim ama bir de mamografi de çekilse iyi olur dedi doktor. Muayene oldum ve mamagrofi çekilmesi için gün verildi. İşte bekliyorum 10 gün sonra mamografi çekilmesi için gideceğim tekrar. Mamografi nasıl çekilir acı duyulur mu o an. Mamografi ne kadar sürede çekilir? Bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. Bir de dua edin lütfen bu kitle kötü bir şey olmasın.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Umarım önemli bir durum yoktur. Şifa inşallah. Mamografi çekimi konusunda bilgi vermek istiyorum size öncelikle. Mamografi çekimi aslında bir tür röntgendir. Göğüsleri presleyen bir sistem var ve böylece memelerin iç dokusunun filmi çekilebilmekte. Acı olmamakla birlikte belki memelerin sıkışmasından dolayı hafif acı olabilir. Görüntüleme işlemi çekim anında görüntülerin bilgisayara aktarılmasıyla gerçekleşir. Mamografi sayesinde ayrıntılı çekim yapıldığı için kanser olup olmadığı bu şekilde tespit edilebiliyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınların mutlaka yılda 1 ya da ailesinde meme kanseri yaşamış yakın akrabası varsa yine sık sık kontrollerde bulunmalıdır.

''Mamografi nasıl çekilir ne kadar sürer''​

  • Tüm kıyafetlerinizi çıkarıp önü açık uzun bir kıyafet giymeniz gerekiyor
  • Tabii üzerinizde takı varsa çıkarılması gerekmektedir
  • Mamografi makinesinin önüne geçtikten sonra çekimi yapılacak meme plaklar arasında sıkıştırılır ve X ışını gönderilir
  • Bu durum birkaç saniye sürecek nefesinizi birkaç saniye tutmanız istenir
  • İşlem bittiğinde makineyi kullanan tekniker makineyi çeker ve diğer meme için aynı işlem tekrarlanır
  • Mamografi çekimi tarama için ise 15 dakika kadar sürer ama tanılama için ayrıntılı çekim olacağı için süre iki katına çıkar yani 30 dakika kadar sürede çekim yapılır.
Özellikle 35 yaş sonrası kadınların meme muayenesine yılda bir kez mutlaka gitmesi önerilir. Ailenizde meme kanseri öyküsü varsa yine bu önemli bir durumdur ve kontrol gerektirir. Yine rahim kanseri konusunda da ailede varsa mutlaka kontrol gerektirir. Son yıllarda artan meme kanseri önüne geçebilmek için erken teşhis önemli hanımlar. ''Meme kanserinde risk faktörleri'' nelerdir yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.

 
Üst