Oğlumun pipisinde büyüme var neden olabilir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

3 yaşındaki çocuğun pipisinin büyümesi kadınlar kulubü 3 yaşındaki çocuğun pipisi neden şişer hamilemiyim forum'da.​

Kızlar 3 yaşındaki oğlumun pipisinde azcık şişlik var neden olabilir. Böyle bir durum yaşayan var mı hanımlar. 3 yaşındaki çocuğun pipisinin büyümesi neye işaret acaba hemen doktora götürmeli miyim? Yani pipide morarma filan yok ama biraz büyük gördüm çişini yaptırırken sanki. Acaba bir şey mi soktu bödek vs filan aklıma geldi. Her yeri şiş değil çünkü bir kısmında şişlik var. Keşke fotosunu gönderebilsem ama internet ortamı çok fazla pis düşünceli insan var maalesef.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
3 yaşındaki bir çocuğun pipisinde oluşan büyüme ya da şişlik benzeri durumlarda genelde hemen anne babalar panik yapabilir ama bazen çok hafif bir durumdan bu oluşmuş olabileceğini de unutmamak lazım. Pipisini bir şey ısırmış olabilir ya da iç çamaşırı çok dar ise çocuğun pipisine sıkıntı vermiş olabilir. Erkek bebekler doğduğundan 5 yaşında kadar pipilerinin boyu büyümeye devam eder. Eğer ciddi oranda bir şişlik büyüme varsa tabii ki bunun ilk yolu hastanedir geçmesini beklemeden doktora götürmek en mantıklısı. Çünkü cinsel organ insanın hayatını etkileyen bir konu ihmal etmemek gerekiyor. Ya da şuan ki söyleyeceğim şeyden sakın endişe etmeyin ama çocuğunuz farkında olmadan pipisi ile oynuyor olabilir. Genelde ilgisiz ailelerde ya da çocuk boş kaldığı durumlarda cinsel organı ile oynayabilir. O anda oynarken sıktı ya da bir şey batırmış olabilir mi bu da soru olabilir. Bu yaştaki çocuklar cinsel kimliklerini sorgulayabilirler pipinin ne olduğunu merak edip dokunmak isteyebilirler. Ama tabii biz bir doktor olmadığımız için ihmal etmeden doktora götürmenizi tavsiye ederim. Sünnet ettirmediniz ise erken yaşlarda yaptırmak hem çocuk açısından hem sizler açısından kolaylık olacaktır.

Çocukları küçük yaşta sünnet ettirmek daha uygun oluyor. Hem anneler açısından hem bebek o işlemden kurtulmuş oluyor. Yani çocukların pipisi eşek kadar olmadan :) yaptırmak en iyisi. ''Sünnet ne kadar sürede iyileşir kızlar'' diye soran bir misafirimiz sorusuna karşılık verdiğimiz cevabı aşağıdaki linkte inceleyebilirsiniz.

 
Üst