Peynir altı suyundan bebeğime yapabileceğim şeyler?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Bebekler için peynir altı suyu nasıl yapılır kadınlar kulubü bebeklere peynir altı suyu ile yapılan tarifler hamilemiyim forum'da.​


Çok şifalı olduğunu duydum peynir altı suyunun. Ama sorun peynir yapamıyor olmam. Peynir nasıl yapılır kızlar bir de bebekler için peynir altı suyundan yapılan tarifler varsa paylaşabilir misiniz? Peynir altı suyu ile bebeğime neler yapabilirim. Bu arada 7 aylık bebeğim. Artık birçok şeyi yiyebiliyor. Alerji durumumuz yok çok şükür. Zaten yoğurt sürekli mayalayıp yediriyorum ona.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Peynir altı suyu gerçekten hem bebekler için hem büyükler için çok faydalı. Evde peynir yapıyorsanız sakın dökmeyin suyunu çorbalara bebeğinizin yemeklerine ekleyebilirsiniz. Hem şifalı hem yararlı daha ne olsun. Yoğurt mayalayabiliyorsanız bence peynir de yapabilirsiniz. Yaptığınız peynir altı sularını buzlukta poşetlerde saklayabilirsiniz. Çıkarıp parça parça kullanmak için. Bebeğinize yaptığınız çorbalara küçük parçalar halinde atabilirsiniz. Hem probiyotik hem protein hem zengin kalsiyum mineraller yer alır. Hem ek gıdaya geçen bebeklerde çok fazla kabızlık görülebilir. Peynir altı suyu bağırsakları çalıştıracağı için kabızlığın da önüne geçer.

''Bebekler için lor peynir yapımı''​

  • 2 litre sütü kaynatıyoruz
  • Yarım çay bardağı limon suyunu kaynayan sütün içine döküyoruz
  • 5-6 dk kadar kaynatıp altını kapatın
  • Tencere ağzını kapatın 1-2 saat bekletin
Suyunu süzüp dediğim gibi peynir altı suyu olarak buzlukta saklayabilirsiniz. Hatta peyniri de tuzsuz olacağı için bebişlerinize yedirebilirsiniz. Peynir altı suyunu çorbalara ekleyebilirsiniz demiştim yine poğaça ekmek yaparken doğalından peynir altı suyunu ekleyebilirsiniz.

Artık bebeğinizi sütten kesmek gibi bir düşünce varsa aklınızda. ''Bebeğimi memeden kesmek istiyorum'' misafirimizin sorduğu soruya verdiğimiz cevabı görerek bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor linki inceleyebilirsiniz.

 
Üst