Salamura yaprak kurulumunun detaylarını istiyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Salamura yaprak nasıl yapılır kadınlar kulubü salamura yaprak nasıl yapılıyor hamilemiyim forum'da.​

Kızlar ben baharda salamura yaptım kendi imkanlarımla ama pet şişeye kurduğum için sanki kötü koku geliyordu. Biliyorum kışın ortasında salamura tarifi isteyeceğim ama ne olur şimdiden güzel bir tarif verin tam ölçülü ki benim yapraklar erimesin tüm kış boyu yiyebilelim. Bu yapraklarım hiç oldu yaa çok üzgünüm. Bir de siz nasıl yapıyorsanız püf noktalarına kadar anlatırsanız sevinirim. Salamura yaprak nasıl yapılır tüm ayrıntıları ile anlatırsanız sevinirim.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Arkadaşım ben salamura yaprak yapmadım ama benim annem tokatlı olduğu için oradan biliyorum. Tokat yaprağının da namını duymuşsunuzdur belki. Salamura yaprak kurarken tuzunu suyunu iyi ayarlamak gerekiyor. Bir de plastik şişede kurmak bence pek sağlıklı değil. Turşu yaparken yoğurt mayalarken çok dikkat ederim ben. Cam kavanoz tercih ederim daha çok daha sağlıklı çünkü. Plastik şişe o tuz sirke ile bütünleşince plastik sağlığa zararlı olabilir öncelikle cam tercih etmenizi tavsiye ederim. Size güzel bir salamura tarifi vermek isterim. Umarım bu sefer güzel olur ve kış boyu sorunsuz sarmalar yapıp yersiniz.

''Salamura yaprak nasıl yapılır''​

  • Yaprakları güzelce yıkamalısınız
  • Salamura yapacağınız cam kavanozu yıkayın
  • Yaprakların saplarını koparmadan deste deste kavanoza konur aralarına kaya tuzu serpiştirilir.
  • Yaklaşık 5 kg yaprağa 4 su bardağı kaya tuzu yeterli olacaktır.
  • 6 litre suyu kaynamaya yakın yapın ve bu suyu da yavaş yavaş yaprak dolu kavanozun üzerine ilave edip ağzını kapatın
Mutlaka buradan çok güzel bir salamura yaprak tarifi izleyeceğiniz bir video bırakıyorum. Videoda abla ne güzel yapıyor onun tarifi ile de yapabilirsin bak. Uzun süre bozulmadan duruyormuş. Ayyy şimdi sizinle bir konunun daha linkini paylaşmak istedim. Çok faydalanacağınız bir yazı olacaktır eminim. ''Evde salamura zeytin nasıl yapılır kızlar'' mutlaka buna da göz atın.

 
Üst