Sma mama kullananlardan yardım bekliyorum

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Sma mama kullananlar kadınlar kulubü sma mama kullananlar hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar hanımlar bebeğim var 4 aylık sanırım sütüm yetmiyor ya da bebeğim çok acıkıyor bilemiyorum doktora kontrole gittiğimizde sma mamayı önerdi aptamili de başka bir doktor önerdi. Sizce hangisi ve benim bebeğim çok acıkan ve sütüm yetmediği için doyurucu bir mama arıyorum. Sma mama kullananlar varsa bebeğine nasıl bilgilendirebilir mi? Çok çeşiti var galiba beni aydınlatır mısınız?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bana göre aptamil mama daha iyi bir mama ama sma da hiç fena değil. Sma mamanın çok çeşiti olduğu doğru. Özellikle çok acıkan bebekler için bir türü de var diye biliyorum. Aslında doktorunuz hangisini önerdiyse onu kullanmanızda fayda var aslında. Bu tür devam sütlerinin hepsi doyurucudur aslında. Sma kullanan annelerin yorumlarına göre daha az gaz yapıcı ve kilo aldırıcı özelliği varmış. Çok acıkıyorsa bebeğiniz doymuyorsa bu mamaları çok verdikçe düzensiz fazla kilo da alabilir. Buna da dikkat edin. Aslında kilosu boyuna orantılı ise iyidir diye düşünüyorum. Size öyle geliyor da olabilir siz sütünüzü ne kadarsa verin sonrasında devam sütü de verin doyar bebeğiniz illaki. Ben bebeklerime aptamil kullandım o da çok doyurucu idi ama nedense benim kızlarıma çok gaz yapardı. Sma hiç kullanmadım ama. Şimdi şöyle açıklarsak size normalde tamamen devam sütü ile beslenen bir bebek için 4 aylık bir bebek için daha doğrusu 5 biberon yani 180ml su içine 6 ölçek kadar mama konabilir bu şekilde beslenme olabilir. Ama anne sütü de alıyorsa bebeğiniz bunu siz düzenleyebilirsiniz. Bebeğin daha 4 aylık olduğu için önceliği anne sütüne vermelisin. Bu bebek için daha faydalı. Anne olarak anlarsın aslında doymadığı yerde devam sütü verebilirsin. Ama açken öncelik kendi sütünü ver ki devam sütüne de çok alışmasın.

Emzirme dönemindeki anneler için bir önerimiz var. Anne sütünü arttırma yöntemlerinden hurma yemek acaba anne sütünü artırıcı rolü var mıdır? ''emzirme döneminde hurma tüketmek sütü artırırmı?''


Aşağıda linkini vereceğim konuyu da mutlaka inceleyin derim. ''gaz sancısı olan bebeğe ne iyi gelir çözüm yok mu'' Yenidoğanlarda ve ilk birkaç ay bebeklerde gaz sorunları mutlaka yaşanmakta. Yeni doğum yapmış anneler ya da anne adaylarının ilgisini çekebilecek bir konu.

 
Üst