Vajinal Kaşıntı İçin Doğal Çözüm Var mı?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Vajinal kaşıntı bitkisel tedavi kadınlar kulubü vajinal kaşıntı hamilemiyim forum'da.​


Ya kızlar adet oldum son 1 haftadır kaşıntıdan ölecem. Vajinal kaşıntı neden olur yaa bir rahat vermiyor. Yıkıyorum güzelce yine başlıyor kaşınmaya. Evli değilim neden oluyor bu kaşıntı anlayamadım. Çalıştığım için ped çok kalıyor bunun etkisi olabilir mi? Vajinal kaşıntımı geçirecek doğal bir yöntem varsa söyleyebilir misiniz? Doktora gidip ilaç kullanmaktansa kolay bir yolu varsa önerilerinizi bekliyorum. Neler yapabilirim? İlk kez bu kaşıntı ile karşı karşıyayım.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Vajinal kaşıntının birçok nedeni olabilir. Bunlardan biri iyi temizlenmemesi, kokulu pedler, vajinal akıntılar, vajinal bakteri ya da mantarlar kokuya sebep olabilir. Vajinal kaşınma dediğiniz üzere çalıştığınız için pedinizi sık sık değiştiremediğiniz için bu da kaşıntı yapabilir. Hatta kullandığınız ped kokulu pedlerdense cildiniz de hassas ise bu da tepkimeye yol açıp kaşıntıya sebep olabilir canım. Bu önemli bir konu onun için vajinal temizliğinize dikkat etmelisiniz. Özellikle sentetik yerine pamuklu iç çamaşırı giyinmeni tavsiye ederim. Doğal çözüm sormuşsunuz. Elma sirkesinin kokuyu geçirdiği söyleniyor. 2 yemek kaşığı elma sirkesi ile ılık suyu karıştırın ve vajinanızı yıkayın. Sabun krem tarzı şeyler sürmeden elma sirkesi ile temizliğini yapabilirsiniz. Sabun şampuan duş jeli gibi şeyler yıkamak işi daha kötü yapar. Vajinanın kendine has bir özelliği vardır. O kendini temizleyen bir yapısı olduğu için çok fazla uğraşmamanızı tavsiye ederim. Hatta ılık su bile yeterli olacaktır. Kaşıntı geçmez ise mutlaka jinekoloğa başvurun.

''Vajinal kaşıntı neden olur?''

Vajinal kaşıntı; vajina bakterileri, vajina mantarı, kokulu ped kullanımı, hormonlar, duş jeli veya sabun gibi kimyasallar vajinada kaşıntıya sebep olabilir.

Vajinal kaşıntılar kadar vajinal kuruluk da bir sorundur. Sizler için önemli bir konu olduğunu düşündüğüm vajinal kuruluk neden olur vajinal kuruluk yaşayanlar adlı konumuza bir göz atın derim.

 
Üst