X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bronz bir ten için yapılması gerekenler

Her bayanın hayalidir bronz bir ten.Kimi doğuştan güzel bronz bir tene sahipken ,kimi de bronzlaşmak için yaz güneşin den yararlanıyor.Güneş altın da bronzlaşma nın yanın da solaryumu da tercih edenler var. Yazımızın devamın da bronz bir ten için yapılması gerekenleri paylaşıcaz.

Her bayanın hayalidir bronz bir ten.Kimi doğuştan güzel bronz bir tene sahipken ,kimi de bronzlaşmak için yaz güneşin den yararlanıyor.Güneş altın da bronzlaşma nın yanın da solaryumu da tercih edenler var. Yazımızın devamın da bronz bir ten için yapılması gerekenleri paylaşıcaz.

 

 

 

 

Bronz tenin çekiciliğini  bilmeyen yoktur.Kadın dergilerin de yer alan mankenlerin ışıl ışıl parlayan vücutları  hep cezbedici olmuştur.Bu mankenlere imrenen hanımlar da bronz bir ten için  güneşlense de beklediği sonucu alamayabiliyor.Cildi ya aşırı kızarıyor yada soyulup kötü bir görünüme bürünüyor.Peki sağlıklı ve güzel nasıl bronzlaşılır , püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz.

 

Bronzlaşmayı sımsıcak güneş altında sağlamaya çalışanlar için önerimiz, Saat 10 ila 15 arasında bronzlaşmalarını tavsiye ediyoruz.Çünkü saatlerce güneş altın da yatmak ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor.Ki uzmanlar bu konu da uyarıyor.Güneşlenmeye çıkmadan önce  gündelik hayatta kullandığınız güneşin zararlı ışınlarından koruyan kremi kullanın.Bu kremi en az 20 dakika öncesi cildinize tatbik etmeniz gerekiyor.Kremin SPF 50 faktörlü , UVA ve UVB olmasına dikkat edin.Bu kremler suyla temsatan sonra etkisini kaybediyor.Bu yüzden her sudan çıkışta kremi tekrar cildinize uygulayın.Ayrıca cilt tipinizi bilmeden krem kullanmayın .Mutlaka bir dermatoloğa danışın.Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız  cildinizde lekelenme olabilir.Bu yüzden bunu da hekime belirtin.

 

Havuç beta-karoten bakımından zengindir: cilde renk veren ve bronz bir cildin tonunu korumaya yardımcı olan bir pigment. Bu nedenle havuç bazlı ev ilaçları, doğal olarak bronzlaşmak için en iyi seçimdir. Beta karoten kan dolaşımına nüfuz eder ve derinin altında depolanır . Bu nedenle günlük rutininize havuç suyu eklediğinizden emin olun! Bronzlaşmanın en etkili yöntemlerinden biri güneşte yatmak. Bununla birlikte, yağın kullanılması, cildinizi beslemek, enfeksiyonlardan kaçınmak ve bronzluğunuzu hızlandırmak gibi çeşitli faydalar sağlayacaktır! Havuç ve hindistancevizi yağı karışımı cildinize doğal bir bronzluk kazandıracak. Havuç ve zeytinyağı , Havuç ve Argan Yağı karışımıda cildinize bronz bir görünüm kazandırabilir.Ve hanımlar vazelinin cildi bronzlaştırdığını biliyormuydunuz ? Güneşe çıkmadan önce vücudunuza vazelin sürün ve güneşlenin çok kısa bir süre içinde cildinizin bronzlaştığını göreceksiniz.

 

Eşit miktarda bronzlaşmak için mutlaka pozisyonlarınızı sık sık değiştirin.İstediğiniz bronz bir ten için spreyler ve kremler kullanabilirsiniz.Özellikle kako,havuç, ve tarçın  içerikli yağlar güzel sonuçlar vermektedir.Bunların yanı sıra limon yağı,susam yağı,kayısı yağı,zeytin yağıda  etkili sonuçlar vermektedir.Bu yağları güneşe çıkmadan önce kullanmanız, hem bronzlaşma etkisinin daha fazla olmasını sağlar, hem de cildinizi nemlendirir. Güneşlenirken bir çok kişi bilinçsizce hareket ettiğinden güneş yanığı ile karşılaşmaktadır.Bu yüzden tercih edilen ürünler iyi seçilmeli.Şayet güneş yanığına maruz kaldıysanız  aloe  vera içeren kremler kullanın.Bu yazıda hangi yağlar bronzlaştırır hakkında bilgiler verdik.Kısa bir notta düşelim.Güneşlenirken kesinlikle makyaj yapmayın.Aksi taktirde güneş lekelerine maruz kalabilirsiniz..