X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Cilde iyi gelen yağlar

Cilde iyi gelen yağlar hamilemiyim kadınlar kulübü'nde Hindistan cevizi yağı maskesi tarifimizi ve cildinize iyi gelen yağları bu yazımızda sizlerle paylaştık.

CİLDE İYİ GELEN YAĞLAR YARARLARI NELERDİR NASIL KULLANILIR ?

Günümüzde cilt bakım kremlerinin yerini aktarlarda eczanelerde satılan cilde faydalı yağlar almaktadır. Bilinçli bayanlar cilt bakımlarını doğal yollardan bu yağlarla sağlıyor. Bitkisel yağların her birinin birbirinden farklı kokusu  ve özelliği vardır. Her biri ayrı bir cilt sorunu için tedavi edicidir. Peki cildi besleyen parlaklık veren yağlar nelerdir, detayları yazımızda bulabilirsiniz.

CİLDE İYİ GELEN YAĞLAR HANGİLERİDİR ?

  • Argan yağı  Cildiniz donuk ve matmı? Cildinize ışıltı ve parlaklık verecek   yağlarla cildinizi aydınalatabilir, bakımını yapabilirsiniz. Yalnız unutulmamalıdır ki bitki yağları yüzde yüz saf oldukları için vücuda direkt uygulanamaz. Aktardan yada eczaneden bitki yağlarını tedarik ederken mutlaka kullanım şeklini öğrenin. Aksi taktirde cildinizi tahriş edersiniz. Argan yağı yüksek miktarda E Vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar içermektedir. Ve cilt kırışıklıklarında en iyi sonuç veren yağlardan biridir.
  • Hindistan cevizi yağı  Jojoba yağı : Cildi kuru olanlar için ise önerimiz avokado yağı. Hassas cilde sahip olanlar için nemlendirici özelliği bulunan hindistan cevizi yağı tavsiyemizdir. B ve E Vitaminleri bakımından zengin olması sebebiyle dermatologlar tarafından da önerilen jojoba yağı cildin gençleşmesine yardımcı olur. Gençlik iksiri diyebiliriz. Cildinde akne, sivilce olanlara tavsiyemiz lavanta yağıdır. Cilt pürüzlerini gidermekte üstüne yok. Ve yağların hükümdarı zeytin yağı E vitamini bakımından çok zengin olan zeytinyağını düzenli kullandığınız taktirde fark edilir
  • Badem Yağı: Cilde ve özellikle saçlarınıza çok fazla faydası bulunmaktadır.
  • Lavanta Yağı: Lavanta yağının da çok fazla faydaları bulunmaktadır kullanabilirsiniz.
  • Kantaron Yağı: Özellikle yaraların ve izlerin giderilmesinde son derece etkili bir yağdır.
  • Shea Yağı : Cildiniz için son derece yararlı bir yağdır. sonucu göreceksiniz.

Herhangi bir yağı kullanmadan önce mutlaka küçük bir alanda test edin. Uçucu yağlar ya da esansiyel yağlar olarak bilinen yağları inceltmeden kullanmanız önerilmemektedir.   Ayrıca yağ kullanımı sonrası kesinlikle güneşe çıkmayın. Cildinizin lekelenmesine neden olursunuz. Cilde faydalı olan bitkisel yağlar hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Son olarak ta sizlere yine çok fazla kullandığım ve cildime inanılmaz faydalı gelen bir maske tarifi vermek istiyorum hanımlar. Mutlaka altını çirezerek kullanmanızı tavsiye ediyorum. Şahsen kullanıyorum. 

Hindistan Cevizi Yağı Maskesi Tarifi :

  • 1 çorba kaşığı kadar hindistan cevizi yağı.
  • İçine yarım tatlı kaşığı limon suyu koyunuz.
  • 2 tatlı kaşığı doğal bal ekleyerek güzelce karıştırınız.

Hindistan Cevizi Yağı Yüze Nasıl Sürülmeli Bilmeniz gerekenler:

Yukarıdan yazmış olduğumuz bilgileri teyit etmek adına söyleyeceklerim var kızlar. Bu yağları nereden alabilirsiniz tabi ki bildik tanıdık aktarlardan ve bilindik markaları alınız internette arayarak yorumlara bakınız mutlaka. Limon zaten orijinal olarak ülkemizde yetişiyor ama balın da iyisini bulmanız gerekiyor. Yemeye bulamıyorum vs demeyin balparmak kullanabilirsiniz kızlar :) Hazırlanan malzemelerinizi bir çorba kasesinde güzelce en az 5 dakika boyunca karıştırıyorsunuz. Daha sonra birbirleri ile etkileşime geçmeleri için bu hazırladığınız maskeye 10 dakika kadar müsade edin bekletin. Sonra yüze sürerek yüzünüzde 10-15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile iyice durulayın ve sert olmayan yumuşak bir bez yardımı ile kurulayın. Çok bastırmayın yüzünüze sürdüğünüz yararlı maddeler bu bezlere ya da havlulara geçmesin yumuşak davranın kendinize.

Kahverengi cilt lekeler için önerilerimizi yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

Hindistan Cevizi Yağı Maskesi Nelere İyi Geliyor:

Yukarıdan sizlere vitaminler ve mineraller bakımından çok zengin olduğunu anlattığım bu yağ, araştırmalar sonucunda aşağıdaki hususlarda inanılmaz etkilidir kızlar mutlaka inceleyin.

  • Öncelikle ciltlerinizi temizler parlatır ve morlukların giderilmesinde inanılmaz etkilidir.
  • Göz altındaki torbaları da giderirler. 
  • Kirpiklerinizi son derece güçlendirirler dökülme var ise önüne geçer.
  • Sivilce izlerini yok eder, sivilcelerden kalan izlerin onarılmasında büyük rol oynar.
  • Dudaklara son derece iyi gelir yumuşatır çatlaklarını alır götürür.
  • Cildinizi, olduğundan daha beyaz gösterir.

Cilt rengini açmak için öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Başka bir cilt bakım önerilerinde buluşmak üzere sorularınız ya da sizlere özel hazırladığınız iyi olduğunu düşündüğünüz bir tarif var ise lütfen bizlere info@hamilemiyim.org adresinden ya da bu konuya yorumlarınız ile gönderiniz.