X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet döneminde ilişkiye girdim hamile kalırmıyım ?

Cinsi münasebet bir ihtiyaç olduğu gibi insanlığın nesli için gereklidir. Üremenin gerçekleşmesi için kadının yumurtasına ve erkeğin spermine ihtiyaç vardır. Düzenli olarak adet olan kadınlarda ovülasyon iki adet döneminin ortasında gerçekleşmektedir.

Cinsi münasebet bir ihtiyaç olduğu gibi insanlığın nesli için gereklidir. Üremenin gerçekleşmesi için kadının yumurtasına ve erkeğin spermine ihtiyaç vardır. Düzenli olarak adet olan kadınlarda ovülasyon iki adet döneminin ortasında gerçekleşmektedir.

Adet döneminde hamile kalırmıyım

Yalnız ovülasyon her zaman aynı dönemde olmayabilir. Bir çok koşul yumurtlamayı etkileyebilir. Yumurtlamanın gerçekleşmesi ile cinsi münasebet sonucu erkekten gelen sperm yumurtayı döllemektedir. Döllenen yumurta rahime yerleşir ve bu aşamada küçük çaplı bir lekelenme oluşur. Buna yerleşme kanaması denir. Adetin gecikmesi ile birlikte yapılan test sonucu bu durum da pozitif olacaktır.

Cinsi münasebet sonrası gebelik elde edilmezse kadın adet olacaktır ve bir sonraki döneme rahim kendini hazırlayacaktır.Bir çok çift gebelik elde etmek için yumurtlama döneminde yada yumurtlamaya bir kaç gün kala ilişkiye girmektedir. Yumurtlama öncesinde ilişkinin olması ile yinede hamile kalınabilir. Bunun nednei spermin 5 gün rahimde yaşamasıdır.

Yumurtlama günü dışın da bir çok çift adet döneminde de ilişkiye girmektedir. Hekimlerin çoğu adetliyken ilişkiye girmenin bir sakıncası olmadığını belirtsede dinimiz islam bu konuya hoş bakmamaktadır. Adet döneminde ilşkiye girmenin sakıncalı olduğu belirtilmektedir. Adet döneminde ilişkiye girmek cinsel yolla bulaşan hastalıklara davetiye çıkardığı gibi kadınların rahminde bulunan kılcal damarlarda da zedelenme söz konusu olabilir. Bu durum kanamayı artırabilir. Adet döneminde ilişkiye girmek enfeksiyon kapılması ve yayılması açısın dan risktir.

Adet döneminde ilişkiye giren kadınların çoğun dan sayfamıza bir çok soru gelmektedir. Bu sorulardan biri adet dönemindeyken ilişkiye girdim hamile kalımırmıyım ? Bu ihtimal düşük olsada imkansız değildir. Bu nedenle gebelik planınız yoksa etkili bir korunma yöntemi tercih etmenizi öneriyoruz.

Adet döneminde ilişkiye girdim tüm belirtileri yaşıyorum ne zaman gebelik testi yapmalıyım ? Bu soruda sayfamıza sıklıkla gelmektedir. Gebelik şüphesinde gebelik testi adet gecikmesinden sonra yapılmalıdır.Adete 1-2 gün kalada gebelik testi yapılabilir. Sevgili okurlar adet döneminde ilişkiye girdim hamile kalımıyım başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.