X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet döneminde ilişkiye girenlerin bilmedikleri

ADET REGL DÖNEMİNDE İLİŞKİYE GİRENLERİN BİLMESİ GEREKENLER hamilemiyim kadınlar kulübünde

ADET REGL DÖNEMİNDE İLİŞKİYE GİRENLERİN BİLMESİ GEREKENLER hamilemiyim kadınlar kulübünde

Adet döneminde ilişki  ilgili sayfamıza bir çok soru alıyoruz.Adet döneminde  ilişki nin sağlığa zararı varmı,adetliyken ilişkiye girmek gebeliğe neden olurmu,adetliyken ilişkinin ne tür sakıncaları var gibi..Öncelikle belirtelimki adet döneminde ilişkiye girmek dinimiz açısından  sakıncalı bulunmuştur.Yani adetliyken ilişkiye girmek  sizin inançlarınıza isteklerinize,koşullarınıza bağlıdır.Adet döneminde ilişki  hakkında ki tüm detayları yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz..

 

Öncelikle adet kanaması hakkında bilgi verelim.Adet kanaması  kadının rahmi içindeki bebeğin yapıştığı  ve beslenmesi için gerekli koşulları sağlayan özel bir dokunun kanayarak dökülmesi dir. Bu olay  hamilelik söz konusu olmadığında her ay  bir dahaki yumurtlama dönemine hazırlanmak için  üst dokuyu kanatarak döker.Bu priod 28 - 29 günde bir tekrarlanır.Adet döneminde ilişkiye girmenin  tıbbi olarak birzararı olmadığı söyleniyor.Genelde adet döneminde ilişki prezervatifle yapılması öneriliyor.Adet döneminde bir çok bayanda istek artışı olsada bazı bayanlarda kanamadan ötürü ilişkinin itici olduğunu düşünerek uzaklaşırlar.Adet döneminde ilişkiye girmenin halk arasında kısırlık yaptığı söylemi hayli yaygındır ve bizde bu konu hakkında sürekli sorular almaktayız.Adet döneminde ilişkiye girmek kısırlık yaparmı ? Adet döneminde ilişkiye girmek kısırlık yapmaz.

adet döneminde ilişki

Uzmanların çoğu adet döneminde ilişkinin zararlı olmadığını söylesede bu konuda görüş ayrılığıda vardır.Mesela bir bayanın rahminde yara var ise  ilişki esnasında enfeksiyon kapılabilir. Erkeğin organındaki gözle görülmeyen mikroplar hastalığa neden olabilir.Adet dönemi enfeksiyona en açık dönemdir..Bu dönemde ki ilişki bazı uzmanlar tarafından önerilmemekle birlikte şayet temas olucaksa  ilişki öncesi  her iki tarafından cinsel organlarını  yıkayıp iyice temizlemeleri öneriliyor.

Regl Adet Döneminde ilişkiye girmek günah mı neden günah kefareti sakıncaları caiz mi İslami olarak;

Konuya bir de islami açıdan yaklaşırsak ;Kuran, meseleye kadınlar açısından yaklaşmış; bu hassas dönemde cinsel ilişkiden kaçınılmasını istemiştir.Kuran’da şöyle buyurmaktadır: “Sana adet hakkında soru soruyorlar. De ki: O, sıkıntı verici bir durumdur; bu nedenle adet döneminde kadınlardan çekilin ve onlara temiz oluncaya kadar yaklaşmayın. Temizlendikleri zaman, Allah’ın size emrettiği yerden onlara varın…(Bakara/222)Görüldüğü üzere Allah adet döneminde ilişkiyi yasaklamıştır.Verdiğimiz bilgilerden yola çıkarak siz karar verin. Adet döneminde ilişki ile ilgili soruları bu başlık altından sorabilir,sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.. Kefaret olayına gelince bunun bir kefareti yok ama güzelce abdestlenerek tövbe ve istiğfar edip günahınız için af dilemeniz yerinde olacaktır.

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ ÖZEL