X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adet olamıyorum kasıklarım ağrıyor hamilemiyim ?

Adet olamıyorum kasıklarım ağrıyor hamilemiyim ? Adet olmanızı sağlayan bitkiler bitki çayları ve neden adet olamadığınızla ilgili bilmeniz gerekenleri bu haberimizde sizler için bir araya getiriyoruz.

Adet olamıyorum kasıklarım ağrıyor hamilemiyim ?

Selamlar hamilemiyim kullanıcıları, sitemize sosyal medya üzerinden en fazla gelen soruları toparlayarak sizlere bilgi olması açısından konulandırmaya karar verdik.  Sorulardan birisi de buydu adet olamayan kadınlarımız genelde hamile olduklarını düşünmekteler bizlerin de istedik ki bu konuya bir açıklık getirelim yazalım.

Regl olmuyorum Neden ?

Adet olamıyorum Neden ? Her adet gecikmesi hamilelik olarak değerlendirilebilir mi ? Regl durumu genç kızlığa adım atmanızdan itibaren belirli bir yaşa kadar gördüğünüz, doğurganlık dönemlerinizin pozitif olduğunu, artık anne olmaya hazır olduğunuzu gösteren bir doğal süreç bu. Hiç bir şekilde ilişki yaşamamış kızlarımızda da malesef regl olacakmış gibi karın ve kasık ağrısı oluyor ama regl olamıyorlar peki neden ?

Adet olamıyorum kasıklarım ağrıyor hamilemiyim

Tarlusal ile adet olamama yaşayanlar

Haberi Okumak için Tıklayın

NEDEN ADET OLAMIYORUM ADETİ NE GECİKTİRİR ?

Çok yaygın olanları yazalım belki arasında bilmedikleriniz vardır değerli kadınlar. Mevsimlerde olan ani değişiklikler ani soğuma ani hava ısınması, memleket değiştirme gibi durumlarda adetleriniz gecikebilir. Geçirdiğiniz en küçük bir hastalık, ilaç kullanımı hatta antibiyotik kullanımı bile adetlerinizi geciktirecektir. Stersli yaşadığınız her durum karşısında da ani sevinç birinin ölüm haberi ne bilelim bir doğum ya da aşırı sevineceğiniz bir haber de malesef sizlerin adetlerinde gecikmelere neden olacaktır. Bende bir sıkıntı mı var adet olmadım diye düşünmeden önce bu faktörleri de göz önünde bulundurunuz.

Eğer birliktelik yaşıyorsanız ve adetiniz gecikti ise bunun da değişik sebepleri olabilir. Bu hususta sizler için oluşturduğumuz aşağıdaki konuya bakmanız yararınıza olacaktır mutlaka inceleyin.

Adetim Gecikti ama hamile değilim ne yapmalıyım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

ADET OLAMIYORUM ÜSTELİK HAMİLE DE DEĞİLİM BAŞKA NE OLABİLİR ?

Yukarıda yazdıklarımız haricinde sizlerde şu sıkıntılar da olabilir bunları çok fazla gecikme yaşayan insanların doktor kontrolu ile ortaya çıkartması hatta gerekiyor ise tedavi olması gerekir.

  • Pko olabilirsiniz Polistik Over Sendromunuz olabilir baktırınız,
  • Yumurtalıklarınızda ya da rahimlerinizdeki kistler bunlara neden olabilir,
  • Miyomunuz ya da polipleriniz olabilir bu da regl olmamanıza nedendir,
  • Hormonal olarak bozukluklarınız olabilir,
  • Yaşınız ne olur ise olsun belki de siz Erkenden menapoza girmişsiniz de haberiniz yoktur baktırın,
  • Tiroid bezlerinizdeki sıkıntılar sizlerin regl olmamanıza neden olabilir,
  • Aşırı kilolu ya da obeziteye doğru gidiyor olabilirsiniz, ya da tam tersi çok fazla zayıfsınızdır buda yapar,
  • Birlikteliklerinizde doğum kontrol haplarını kullanıyorsunuzdur bıraksanız bile belli dönem adet olamazsınız bundan da adet olamıyor olabilirsiniz,
  • Kronik hastalıklarınız ve her türlü sürekli ilaç kullanımı adet olmanızı erteleyebilir,
  • Son olarak da Hipofiz bezi tümörleriniz var ise sizlerin adetlerini bunlarda geciktirebilir.

Adet düzensizliği ve adet olamama hakkında bilinmesi gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

ADET OLMAK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR NASIL ADET OLUNUR ?

Yukarıdaki sebeplere bağlı bir bahaneniz mutlaka vardır yoksa sizin adetlerinizde gecikme olmayacaktır. Bu güne kadar sürekli adet oldunuz ama gecikmeli ama gecikmesiz ama oldunuz halen olamıyor iseniz aşağıdaki tavsiyelere uyarak bu durumu atlatabilirsiniz.

Öncelikle yukarıdaki sebepleriniz var ise bu tavsiyemizden önce doktora görünmeniz sizin için olmazsa olmazdır. Öncelikle doktorlara gideceksiniz. Sıkıntıyı kökünden halletmek için, sizde bulunan sıkıntının ne olduğunu bulmanız, bilmeniz gerekiyor.

Adetim 5 gün gecikti test yaptım hamile değilim neden ?

Haberi Okumak için Tıklayın

ADET BELİRTİLERİNİ YAŞIYORUM KASIKLARIMDA AĞRIYOR AMA REGL OLAMIYORUM

Adet, regl kanamasının yaklaşması ile birlikte bu belirtileri sizler görebilirsiniz, şişkinlik, göğüslerinizde batma hassasiyet, ani sinirlenme, üzülme, ağlama, leke gelmesi karında ve bel bölgelerinizde batma hissi ağrı hissi gibi... Tabiki bu belirtilerin tamamı hamilelikte de yaşansa da en belirgin olarak hamilelikte karınlarınız ağrır. Midelerinizde kramplar bulantılar vs görülebilir. Adet olabilmek adına aşağıdaki doğal olan yöntemleri denemenizi tavsiye ediyorum kızlar.

ADET SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER HANGİSİDİR ?

Bir türlü adet olamadı iseniz doktora gitme şansınız yok ise bu adet söktürücü kürleri bitkileri denemenizin zamanı gelmiş demektir kızlar.

EN İYİ ADET SÖKTÜRÜCÜ BİTKİSEL  KARIŞIM KÜR HANGİSİDİR ?

En iyi ve en başta kullanılacak olan karışım için şunları söyleyebiliriz. Bir çay kaşığı tarçın ile yine bir çay kaşığı balı alıyorsunuz ve bir ılık ya da sıcak olabilir bardağa koyarak karıştırıyorsunuz. Bunun etkisini saatler içinde göreceksiniz. Aç ya da tok farketmiyor kullanabilirsiniz. Tabiki bala ya da tarçına alerjiniz var mı onu siz biliyorsunuzdur ona göre kullanmanızda fayda bulunmakta.

Diğer adet söktürücü etkisi çok yüksek bitkiler

DEREOTU Alıç Maydanoz Soğan gibi bitkiler özellikle rahminizi inanılmaz uyarıp harekete geçireceklerdir. Antioksidan içeren bu bitkilerin alınması ile birlikte vücutlarınızdaki kan sulanacak ve regl ağrısının azalması ya da regl olmanıza son derece etki edeceklerdir. Güvenle kullanabilirsiniz.

ADETİ SÖKTÜREN BİLİNDİK BAZI ÇAYLAR ŞUNLARDIR

  1. Biberiye Çayı :  Bu çayı kullanarak adetlerinizi söktürebilirsiniz. 1 fincan çay ya da küçük bardağa bir kaşık atıyorsunuz on dakika bekleyip demliyorsunuz isterseniz limonlu olarak ta kullanabilirsiniz. adet olmadan iki gün önce kullanarak adetin tam zamanında olmasını da ayrıca sağlayabilirsiniz.
  2. Civanperçemi Çayı Adeti Söktürür : bilindik bütün önemli ilaçların içinde bu bitki kesinlikle kullanılıyor yukarıdaki gibi bir bardak çay 10 dk demleme ve için. Bal koyun içine acıdır biraz benden söylemesi kızlar
  3. Adaçayı Adeti söktürecektir: Östrojen hormonu içeren bu bitki sayesinde adet olabilirsiniz yine 1 bardak kaynar su 10 dakika demleme ile kullanın adet olmadan iki gün önce kullanın bu çayları kızlar Kadınlar

Bu çaylara benzer bazı çaylar daha var onların da kullanımı yine yukarıdaki gibidir bir çay bardağı ya da fincanın içine koyuyor 10 dakika bekliyor ve tüketiyorsunuz. Bu çayların da isimlerini yazayım sizlere.

Zencefil Çayı, Kantaron çayı

Kekik Çayı Olmaz İse Olmaz: Özellikle bu çayı yazmadan edemedim kızlar, ister regliniz düzenli olsun isterse olmasın bu çayı hayatınız boyunca tüketmeniz gerekiyor. Özellikle Rahim içindeki iltihaplanmayı önleyecektir. Bu çayı adet döneminize diyelim ki üç gün var bu çayı yapacaksınız ve sabah öğlen akşam içeceksiniz mutlaka tüketin ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunmaktarı.

Bu hususta soracağınız her şeyi sizler için cevaplandıracağız. Lütfen çekinmeden bizlere çekinmeden yazın sorularınızı gönderin.

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ