X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ağrılı ilişkinin nedenleri nelerdir? İlişkide ağrı yaşayan kadınların bilmesi gerekenler

Cinsel ilişki sonrası yanma yaşayanlar cinsel ilişkide ağrı yaşayanlar bu ağrıların nedenleri nelerdir ? İlişki sırasında ve sonrasında ağrıları azaltabilecek yöntemler nelerdir ? İlişkiden bu ağrılar yüzünden uzak duran kadınlarımıza önerilerimizi yazdık.

İLİŞKİDEN SONRA AĞRI YAŞAYANLAR CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA AĞRI Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

İlişkide ağrı oldukça sık görülen bir sorundur. Bu konu hakkında  hamilemiyim.org sayfamıza ağrılı ilişkinin nedenleri hakkında sorular almaktayız. Ağrılı ilişki hakkında bizlerde araştırma yaparak konuya açıklık getiriyoruz. İlişkiye girilmesi esnasında, ağrı duyulması durumuna, disparoni ismi verilir.

Gebelikte Cinsel İlişki Zararlı Mıdır ? Cinsel İlişkinin Zararları dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

AĞRILI İLİŞKİNİN BAŞLICA NEDENLERİ ŞUNLARDIR

  • Yeni evli çiftlerin sık yaşadığı ağrılı ilişkinin aslında bir çok nedeni vardır.
  • Vajina girişin dar olması,
  • vajinal kuruluk,stres,hazır olmadan ilişkiye  girme, doğum kesisi ile alakalı ağrılar,
  • enfeksiyonlar,
  • rahim kaynaklı sorunlar vs..

.Ağrının neden oluştuğunu anlamak için cinsel ilişki sırasında vücudunuza ne olduğunu bilmelisiniz. Ağrılı ilişkinin nedenleri arasında en sık olarak jinekolojik hastalıklar bulunmaktadır. Bu yüzden kesin nedenin saptanması için jinekoloğa görünüp muayene olmakta fayda vardır.

Hamile kalmak için cinsel birlikteliğin sıklığı

Haberi Okumak için Tıklayın

Oldukça önemli bir problem olan ağrılı ilişki çiftleri olumsuz yönde etkileyebilir. Ağrılı ilişki cinsel ilişki sırasında korkuya yol açabiliyor  ve beraberliğin tamamen bozulmasına yol açabilir .Farklı ağrı çeşitlerinin farklı nedenleri vardır. Sebebi bulmak önemlidir ona göre bir yol izlenecektir.

Ağrılı ilişkinin en sık karşılaşılan nedenlerinden biride vajinal kuruluktur. Bu sorunu çözmenin en pratik yolu kayganlaştırıcı kullanmaktır. Eczanelerde lokal etkili hormonal ilaçlar ,kayganlaştırıcılar mevcuttur. Tabi size tavsiyemiz hekim kontrolünden geçmeniz. Yukarda ağrılı ilişkinin nedenleri sıraladık ve bunu en iyi şekilde saptamanın yolunun da hekim muayenesi olduğunu belirttik.  İlişkide ağrıyı üreten nedenin ortaya çıkarılması olup bu da basit bir jinekolojik muayene sırasında saptanabilmektedir.

Hamile Kalma Pozisyonları ( Resimli Anlatımlı )

Haberi Okumak için Tıklayın

Herhangi bir jinekolojik neden saptanamayan hastalarda psikolojik nedenler araştırılmalıdır.. Doğru tanı konulamayan hastalar yıllarca cinsel ilişkilerde problemler yaşamaya devam etmektedir. Cinsel ilişkide ağrı duymanız vücudunuzdaki bir sorunun göstergesi olabilir. Doğru psikolojik ve medikal tedavi ile  cinsel yaşamınızdan keyif alabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyoruz..hamilemiyim.org