X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Ella hapla hamile kalmak mümkünmü?

Geçmişten günümüze gelen  doğum kontrolünü sağlayan bir çok yöntem vardır.  Bu yöntemler kişilerin bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmasını sağlar. Doğum kontrol yöntemlerindeki amaç istenmeyen gebelikleri önlemektir.

Geçmişten günümüze gelen  doğum kontrolünü sağlayan bir çok yöntem vardır.  Bu yöntemler kişilerin bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmasını sağlar. Doğum kontrol yöntemlerindeki amaç istenmeyen gebelikleri önlemektir.

 

Sayfamıza hergün gebelik isteyenler kadar gebe kalmak istemeyenler tarafından  sorular gelmektedir. Bu sorulardan sıklıkla aldıklarımız  genellikle ertesi gün hapı olarak bilinen ella ilaç hakkındadır . İlişki den 3 saat sonra ella kulandım hamile kalırmıyım , ella kullandım adet olmadım hamilemiyim , ella adet düzensizliği yaparmı , ella hap ile hamile kalma olsılığı nedir gibi sorular ziyaretçilerimizin bize sıklıkla yönlerdikleridir. Sorulan her bir soruya sırasıyla bu makalemizde  cevap vereceğiz.

 

Soru: Merhaba, erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Rahime boşalma oldu. Boşalmadan bir saat sonra duş aldım. 2 gün sonrada ella hap kullandım. Bu ay adetim gecikti . Sizce hamile olabilirmiyim ?

Cevap : Ertesi gün haplarının gebeliği önlemede % 100 etkili olmadığını konu içinde belirtmiştik. Ertesi gün hapları maalesef gebeliği % 100 önlemiyor ve gebe kalma ihtimaliniz vardır. Bu nedenle gebelik testi yapmanızı öneriyoruz.

 

Ella hap korunmasız birliktelik sonrası istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanılan güvenirliği %85-90 olan acil korunma yöntemlerinden biridir. Gebeliği maalesef  % 100 engellememektedir. Sorulan sorular kadar ella hap ile ilgili eleştiriği niteliğinde yanıtlarda alıyoruz. Ella kullanıcıların bir kısmı bu hapı kullandığı halde hamile kaldığını  iddia ediyor .

Ella hapla gebeliği önlemek için  ilişkiden  hemen sonra ilacı almalısınız. % 99 luk sonuç almak için ilacı zamanında kullanmanız gerekir. Ella hap kullanımı sonrası 100 kadından 1 - 2  si gebe kalabilmektedir. Ella hap 120 saat (5 gün) geçmeden ağız yoluyla  alınmalıdır.

Ella hapı kullandıktan sonra mide bulantısı , gögüslerde ağrı,hassasiyet, kusma, halsizlik,yorgunluk başdönmesi   olabilir. Ella hapı aldıktan sonra kusma olursa ilacın etkisi koruyuculuğu ortadan kalkmaktadır. Ella hapı kullandıktan sonra tekrar bir ilişki söz konusu olucaksa prezervatifle korunun. Öncesi alınan ilacın sonraki ilişkiye etkisi olmayabilir.

Ella hap kullanımı sonrası aldığımız sorulardan anladığımız üzere kadınların çoğunda adet gecikmesi , adet miktarının azalması , yada lekelenme görülmeketdir.  Şayet ella hap kullanımı sonrası adetinizde  gecikme olursa mutlaka test yapın. Hmailelik söz konusu olabilir.  Ella hapın aynı adet döngüsünden birden fazla kullanılması tavsiye edilmemektedir. İstenmeyen gebelilkler için mutlaka daha etkili  bir korunma yöntemi tercih etmelisiniz. Aynı adet döngüsünde birden fazla ella hap kullanmak , hormonları bozabilir adet düzensizliğine yol açabilir.  Ella hap ile ilgili makalemizi incelediniz. Ella hap ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.