X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile kalmak için ilişki sonrası ayakları duvara dikmek işe yararmı?

Hamile Kalmak İçin ilişkiden sonra ne yapmalı Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Hamile Kalmak İçin ilişkiden sonra ne yapmalı Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Çocuk sahibi olamayan bir çok bayan tarafından cinsel ilişki sonrası ayakları duvara dikmenin,kalça altına yastık koymanın gebeliği kolaylaştırıp kolaylaştırmadığı hakkında sorular gelmekte. Biz detaylarıyla bu konu hakkında araştırma yaptık. Hamile kalmayı kolaylaştıran öneriler nelerdir buyurun yazımıza. Bu arada başlıklar halinde hamile kalmak için ilişkiden sonra diye başlayan sorularınızı başlık halinde vererek sizlere bilgiler sunacağım kızlar. Sorularınız olur ise lütfen konumuzdan bizlere ulaşın uzmanlarımız cevaplandırsınlar.

Hamile kalmak için ilişkiden sonra ne zaman banyo yapılmalı

Hamilelik ile ilişkiden sonra yapılacak olan banyonun hiç bir alakası yok arkadaşlarım. Hemen kalkabileceğiniz gibi biraz bekleyebilirsiniz. Net olsun bebek istiyorum bana bir şeyler söyleyin onu uygulayayım diyenler için 15 dakika kadar yatakta uzanarak beklemeniz faydalı olacaktır. Uzanmak etkili bir yöntemdir. Ne zaman duş alınmalı diye soranlar oluyor 15-20 dakika sonra almanız ve dinlenmeniz yeterlidir.

Hiç bir problem olmasa bile korunmasız geçen bir yılın sonunda çiftlerin %15’inde açıklanamayan bir şekilde  kısırlık problemi tespit edilir. Kısırlığın nedeni olduğu gibi nedensiz kısırlıkta vardır. Nedeni olan kısırlıklar  uygun tedavi seçenekleriyle giderilebilir. Nedensiz kısırlığın sebepleri genelde psikolojik, stres ve ovülasyon günlerini kaçırmakla açıklanabilir. Peki hiç bir sorun tespit edilmedi ve tüm denemelerinize rağmen hamile kalamıyorsunuz ne yapmalısınız? Kolay hamile kalmanız için önerilerimiz.

Hamile kalmak için ilişkide ne yapılmalı nelere dikkat edilmeli ?

Haftada en az 2–3 kez cinsel ilişki olmalıdır. Hiç bir sorunu olmayan korunmayan bir çiftin ortalama hamile kalma şansı, her adet döneminde %25 civarındadır. Kayganlaştırıcılar ve tükürük spermin yapısını bozarak gebelik şansını azaltır kesinlikle bu tür uygulamalardan uzak durun. Ve gelelim ilişki sırasındaki alacağınız pozisyona ve sonrası yapmanız gerekenlere.

İlişki sırasındaki pozisyonun gebeliğin oluşması açısından bir etkisi yoktur. Önemli olan erkeğin tamamen vajinanın içinde boşalması ve kadının boşalmadan sonra 15 -30 dakika sırt üstü yatması dır .(Yer çekiminin etkisiyle ilişki sonrası oturma yada ayağa kalkmayla spermlerin rahim ağzından geçmeleri zorlaşır. ) Kesinlikle ilişki sonrası kalkılmamalı vajinayı yıkamamalıdır. İlişki sonrası kadının bir süre sırt üstü yatması, ayaklarını duvara yada yüksek bir yere dikmesi hamilelik ihtimalini artırabilir.

Hamile kalmak için ilişkiden ne kadar sonra tuvalete gidilmeli 

Bu soru da sıkça karşılaştığımız bizlere yöneltilen sorulardan arkadaşlarım. Yukarıda belirttiğimiz üzere yatakta yattıktan sonra dakikayı söyledim sizlere kendiniz karar vereceksiniz artık ne kadar bekleyeceğinize. Daha sonra wc ye gidebilirsiniz. Bu arada halen bazı kadınlarımız üreme organındaki delik ile çiş yapılan deliği karıştırıyor aman karıştırmayın. Çiş yaptığınız yer ayrı bebek yaptığınız yer ayrı kızlar :)

Hamile Kalma Pozisyonları ( Resimli Anlatımlı )

Haberi Okumak için Tıklayın

Dileyen her bayanın anne olması temennisiyle, sevgiyle kalın.

Hamile Kalmak İçin ilişkiden sonra ne yapmalı Kadınlar Kulübü Hamilemiyim