X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler

Hamilelik testi yüzde yüz doğru mu ? Yaptırdığım gebelik testleri yüzde yüz doğru çıkar mı ? Sizler için ayrıntılı olarak testleri nasıl yapacağınzla ilgili bilgiler sunuyoruz hanımlar. Testleri bu şekilde yaparsanız tamamı doğru çıkacaktır.

Hamilelik testi yuzde yuz dogru mu çıkarlar ?

Evde yapılan gebelik testlerinin diğer bir ismi de tarama testleridir sevgili anne adayları. Gebelik sürecinde hamilelik belirtileri yaşayan anne adayları sitemiz üzerinden de belirttiğimiz üzere adetine 2 gün kala yada geçe bu tarama testlerini yaptırdıklarında sonuç alabilirler. Peki bu durumda yüzde kaç doğruluk payı var derseniz yüzde 60 ın üstünde diyebilirim. Evde yapılan gebelik testlerindeki sonucun yüzde yüze yakın olmasını istiyor iseniz mutlak suretle adetinizin üzerinden 10 gün kadar geçmesini sağlayın ve bu testi sonra uygulayın.

Hamilelik testleri yanlış çıkar mı doğru bilinen yanlışlar

bu testleri aldığınızda çok fazla acelecilik yapıyorsunuz. Reglinize bir hafta kala yaptığınız testlerin sonuçlarını doğru alamazsınız arkadaşlarım. Testlerinizin doğru çıkmasını istiyor iseniz mutlaka yapacağınız testin, reglinizin üstünden geçmiş olduktan sonra yapılması gerekiyor. daha erken yapılan testlerden sonuç alamayabilirsiniz. Bir ve daha büyük bir önemli yanlışınız daha var arkadaşlarım onuda anlatayım sizlere.

Gebelik testinden sonra ne kadar beklemeliyim bekleme süresi sorunsalı

Aldığınız testlerin üzerinde prospektüsünde yazıyor olsa da hamilemiyim heyecanı ile malesef erken davranıyorsunuz. Yaptığınız testin sonucunu beklerken çok uzun bekliyorsunuz testte de yazıyor arkadaşlarım testin sonucunda en fazla 10 dakika bekleyeceksiniz. Daha fazla beklediğinizde sonucu ikinci çizgi silik çıkar siz de olmadığınız halde hamile miyim diye düşünürsünüz. Bu yanlışa lütfen düşmeyiniz. 

Dış Gebelik Mi bu Yaşadığım ?

Sizde dış gebelik durumu var ise idrarda yapılan testlerde sonuç negatif görünecek ama sizler tüm belirtileri yaşıyor alacaksınız. Bunun nedeni ise yumurtanın rahimde olmamasından dolayı hcg düzeyinin yüksek olmamasıdır. Peki ben hangi testi yaptırmalıyım yüzde yüz güvenli olanı hangisi diye sorar iseniz;

Sizlere kandan yapılan Beta Hcg testini tavsiye ediyorum. tabiki yüz de yüze yakın sonuç istiyorsanız yaptıracağınız test budur. Çok hassastır ve gebelik sürecini hemen başından itibaren bulur gösterir. Bu testlerde sonuçlarınızın 10 ve üzeri olması durumunda ikişer gün ara ile bu testi yenilemenizi ve değer artışlarını gözlemlemenizi istiyorum sizlerden.

Bu testlerin ikişer gün ara ile yenilenmesi durumundaki değer artışları 1,5-2 kat arasında olmalıdır. Örneğin birinci test 10 ise iki gün sonra yapılan test değerinin 20 sonraki iki günde 40 ve üzeri olması gerekiyor. Tabiki sağlıklı bir gebelik için bu şart.

Beta hcg testi sonuçlarını merak ediyorsanız. BETA HCG DEĞERLENDİRMESİ linkine tıklayınız.