X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişkiden sonra doğum kontrol hapı kullanılırmı ?

Doğum kontrol hapı , düzenli kullanıldığın da en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Nasıl ki bir operasyonda kurşun geçirmez yeleği giyip , kurşunlardan olası risklerden korunma sağlıyorsanız , doğum kontrol  haplarıda sizi bu tür riskler den  istenmeyen gebelikler den korur.

Doğum kontrol hapı , düzenli kullanıldığın da en etkili doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Nasıl ki bir operasyonda kurşun geçirmez yeleği giyip , kurşunlardan olası risklerden korunma sağlıyorsanız , doğum kontrol  haplarıda sizi bu tür riskler den  istenmeyen gebelikler den korur.

 

Doğum kontrol hapı kadınlar tarafın dan kullanılan en yaygın doğum kontrol yöntemlerindendir. Güvenirliği %99 dur. Şayet gebelik düşünmediğiniz zaman doğum kontrol hapını düzenli kullanarak gebeliği engelleyebilirsiniz. Doğum kontrol hapları, sadece istenmeyen gebeliklerde doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmaz .Adet düzensizliği,adet döneminde aşırı kanama, adet sancısı gibi olumsuzluklarda da tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

 

Doğum kontrol hapı düzenli kullanım ile  istenmeyen gebelikleri bertaraf eder.  Bazı kadınlar doğum kontrol haplarının kısırlık yaptığı düşüncesi ile kullanım aşamasında tedirginlik yaşarlar. Doğum kontrol hapları kesinlikle kısırlık yapmaz. Doğum kontrol hapı bırakıldıktan  sonra ilk 6 ay içinde  gebelik sağlanabilir.Doğum kontrol hapları östrojen ve progesteron hormonlarını içerir.  Doğum kontrol haplarının etkisi sadece kullanıldığı süre için geçerlidir.  Doğum kontrol hapları genelde 21 adettir  .İlk kullanım genelde  adetin ilk günü başlanır. Doğum kontrol hapını kullanırken her gün aynı saate almaya özen göstermek gerekir.

 

Doğum kontrol hapı bittikten sonra  7 gün ara verilir ve 8. gün yeniden doğum kontrol hapı alınmaya başlar.  İlaç bitimi sonrası adet normal şekilde gelir .Doğum kontrol hapı düzenli kullanıldığı taktirde yumurtlamayı baskılar ve gebelikten korur. Bayan ziyaretçilerimiz  doğum kontrol hapları ile ilgili bize sorular yöneltmekte. Bunlardan en çok dikkat çekeni , Adetimin 10. günü ilişkiye girdim ve 10. günü doğum kontrol hapına başladım hamile kalırmıyım ? Yukarıda anlattığımız gibi doğum kontrol hapları belli bir süre zarfında kullanıma başlanır. İstediğiniz zaman  doğum kontrol hapını kullanamazsınız. Adetin belli bir dönemi içilen doğum kontrol hapının amacı , olgunlaşan yumurtanın döllenme özelliğni baskılamaktır. Adetin ortasında doğum kontrol hapı kullanmak sizi gebelikten korumaz. Aynı  zamanda böyle plansız keyfi doğum kontrol hapı kullanımı adet döngünüzü bozar ,lekelenmeye aşırı kanamaya yol açabilir. Doğum kontrol hapı kullanımı ile ilgili bizlere bu başlık altın dan soru sorabilir , en kısa zaman da sorularınıza yanıt alabilirsiniz..