X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişkiden sonra spermin dışarı çıkması akması hakkında bilgiler ?

İlişkiden sonra spermin geri gelmesi nedenleri

İlişkiden sonra spermin geri gelmesi nedenleri

Çocuk sahibi olmak isteyen bir çok kadının merak ettiği konuların başında ilişki sonrası spermin geri akmasının kısırlıkla bir ilişkisinin olup olmaması. Birliktelik sonrası spermin geri akması normal bir olaydır. Rahmin arkası kapalıdır ve haliyle spermler geri akacaktır. Rahim spermleri öğütemez . Fazla spermler birliktelikten hemen sonra akabilir. Zaten gebelik için lazım gelen bir spermdir.

Kısırlık düzenli ilişkiye rağmen çiftlerin çocuk sahibi olamamasıdır. 1 yıldır düzenli birlikteliğe rağmen çocuuk sahibi olamıyorsanız hekime görünmenizde fayda var. Kısırlık kadında ve erkekte çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Çiftlerin her ikisinde birden de kısırlık görülebilir. Kısırlık altta yatan nedene bağlı olarak tedavi edilebilir ve çiftler çocuk sahibi olabilir.

 

Kısırlığın nedeni olduğu gibi nedensizde olabilmektedir. Genelde bu vakalarda stres önemli faktördür. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler bir takım koşullara dikkat ederse ve üreme ile ilgili problemleri yoksa çocuk sahibi olabilirler. Bu koşullar şunlardır. Çocuk sahibi olmak için bir gün arayla birlikte olun. Ovülasyondan 1 kaç gün önce ve ovülasyon gününde birlikte olmanız gebe kalma olasılığınızı artırır. Birliktelik sonrası spermin hemen geri akmaması için kadın partner kalçasının altına yastık koymalı hemen ayağa kalkmamalıdır. İlişki esnasında herhangi bir yağlayıcı, jel ve tükürükten uzak durun. Bunlar spermi öldürerek dölleme yeteğini kaybettirebilir.

Yazımızın girişinde spermin geri akmasının kısırlıkla ilgili olmadığını bunun doğal sürecin bir paçası olduğunu belirtmiştik. Kısırlık üreme ile ilgili sorunlardan kaynaklanan bir durumdur.Spermin vajina dışına akmasının bununla hiç bir alakası yoktur. İlişki esnasında kalça altına yastık koymak, ayakları yüksek bir yere dikmek spermin rahime daha hızlı ilerlemesini sağlar. Bu da gebe kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca gebe kalmanızı sağlayacak en uygun pozisyonu almanızda önemlidir. En çok bilinen pozisyon kadının altta erkeğin üstte olduğu pozisyondur. Sevgili okurlarımız spermin geri akması ile ilgili sorularınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir , sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.