X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Prostatit nedir nasıl tedavi edilir ?

Prostat, erkek üreme sisteminin bir parçası olan, ceviz şeklindeki küçük bir bezdir. Prostat mesanenin altında ve rektumun önünde bulunur. Prostat kasları ve sinirleri ile çevrilidir. Üretra (idrar ve meni vücudun dışına taşan tüp) prostattan geçer.Prostatın asıl görevi spermanın sıvı haline getirilmesine yardımcı olmaktır.

Prostat, erkek üreme sisteminin bir parçası olan, ceviz şeklindeki küçük bir bezdir. Prostat mesanenin altında ve rektumun önünde bulunur. Prostat kasları ve sinirleri ile çevrilidir. Üretra (idrar ve meni vücudun dışına taşan tüp) prostattan geçer.Prostatın asıl görevi spermanın sıvı haline getirilmesine yardımcı olmaktır.

Prostatit genellikle prostat enfeksiyonu olarak tanımlanır. Enfeksiyon bulgusu olmayan bir inflamasyon da olabilir . Prostatit her yaştan insanı etkileyebilir. 50 yaşın altındaki erkeklerin ürolojiye gitmesinin birinci nedenidir. Bazı vakalarda, kronik prostatit akut prostatitten bir atağı izler. Kronik prostatit diğer idrar yolu enfeksiyonlarına da neden olabilir .Prostat enfeksiyonları prostatı tahriş edebilir ve inflamasyona ve bezin şişmesine neden olabilir. Prostat enfeksiyonları en sık 30-50 yaş arasındaki erkeklerde görülür ancak daha yaşlı erkeklerde görülebilir.

Prostatit Belirtileri Nelerdir?

4 çeşit prostatit vardır:

Kronik Prostatit / Kronik Pelvik Ağrı Sendromu

Kronik Bakteriyel Prostatit

Akut  Bakteriyel Prostatit

Asemptomatik İnflamatuvar Prostatit

Bir prostat enfeksiyonunun belirtileri türe bağlı olarak değişir.

Akut bakteriyel prostatit

Akut bakteriyel prostatit semptomları ciddidir ve aniden ortaya çıkar. Şayet karşılaşmanız durumunda acil tıbbi yardım isteyin:

İdrar sırasında yanma veya ağrı

mide bulantısı ve kusma

vücut ağrıları

Mesanenizi boşaltamama

Ateş ve titreme

Karın ağrısı veya bel ağrısı

Ayrıca, idrarda veya semende hoş olmayan bir koku ve kan olabilir. Buna ağrılı idrar yapma eşlik ederse bunlar akut bakteriyel prostatit enfeksiyonu bulguları olabilir.Prostat nasıl bulaşır? Prostatit oluşturan bakteriler, enfekte olmuş idrar veya dışkının rektumdan geri akışıyla idrar yolundan prostata girebilir.Belirli koşullar ve tıbbi prosedürler prostatit gelişme riskini arttırır.

Tekrarlayan prostatit

Bakterileri yok etmek için doktorunuzun verdiği tüm ilaçları almak önemlidir. Fakat bakteriyel prostatit, antibiyotikler olsa bile tekrarlanabilir. Bunun nedeni, antibiyotiklerin etkili olmaması ya da tüm bakterileri yok etmemesi olabilir.

Prostat enfeksiyonları, hatta kronik olanlar, prostat kanseri ile ilgisi yoktur. Prostat kanseri riskinizi arttırmazlar. Bir prostat enfeksiyonu da bulaşıcı değildir . Bir prostat enfeksiyonu semptomları yaşıyorsanız doktorunuzla konuşun. Bunlar idrar yaparken rahatsızlık veya kasık etrafında ağrı ya da bel ağrısı olabilir. Tedaviye başlayabilmeniz için erken teşhis almak en iyisidir.

Tedaviler ürologlar arasında değişiklik gösterir ve sahip olduğunuz prostatit tipine göre uyarlanır