X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Sezeryan sonrası ilişkiye ne zaman girilir?

Bazı durumlar da vajinal yoldan doğum yapmak mümkün olmaz. Normal doğum mümkün olmadığı durumlarda  sezeryan yapılır. Sezeryan ,  karın duvarı ve uterus açılarak doğumu  sağlayan bir ameliyattır.

Bazı durumlar da vajinal yoldan doğum yapmak mümkün olmaz. Normal doğum mümkün olmadığı durumlarda  sezeryan yapılır. Sezeryan ,  karın duvarı ve uterus açılarak doğumu  sağlayan bir ameliyattır.

Sezeyanla doğumu gerçekleşen hanımlar tarafın dan merak edilen durumlar dan biride sezeryan sonrası ilişkinin zararlı olup olmaması. Aynı zaman da , sezeryan dan ne kadar süre sonra ilişkinin gerçekleşeceği. Bizde merak edilen her iki soruya dair bu makaleyi hazırlama gereği duyduk.Sezeryan sonrası ilişki zararlımı,sezeryan sonrası ilişkiye ne zaman girilir ? Tüm ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

Sezeryan ameliyatın da belden uyışturulan anne bebeğini hemen görebilmektedir. Ameliyattan kısa bir süre sonra bebeklerini kucaklarına almanın avantajını yaşabilmektedirler. Sezeryan ameliyatı genelde,çoğul gebeliklerde, doğum eylemnin aşırı uzamasın da , annede bulunan bazı virüsler de , bebeğin doğumdan önce yerinden ayrımasın dan ötürü gerçekleşmektedir. Genellikle ameliyattan 3 gün sonra banyo yapılmasına ve dikiş bölgesinin ıslanmasına izin verilir  tabiburda hekimizin tavsiyesi doğrultuusn da hareket edin.

Sezeryan sonrası ne zaman ilişkiye girebilirim ?  Genel de cinsel ilişki başlaması için ideal süre 4-6 hafta kadardır. Tabi siz yine hekiminizin tavsiyesi doğrultusun da hareket edin. Sezeryan sonrası ilk bir ağrınız , yorgunluk,düzensiz kanama ve lekelenmeler olabilmektedir. Sezaryenden sonra 4-6 hafta azalarak devam eden kanama, lekelenme, akıntı vajinanın ilişkiye elverişli olmasını engelleyebilir..Ayrıca sezeryan sonrası vajinal kurulukta yaşayabilirsiniz.  Vajinal kuruluk ilişkinin ağrılı geçmesine neden olabilir.  Bunu için kayganlaştırıcı jel kullanabilirsiniz. Tabi hekminize danışarak.

Sezeryan sonrası  istenmeyen gebelik için hemen korunmak gerekir. Özellikle düzensiz emziren anneler bu tavsiyemize uyun.Anne adet görmeye başlamasa bile gebelik riski vardır, adetler başlamadan da yumurtlama olabilir .Sezeryan sonrası cinsel isteksizlik olabilir bu normal bir durumdur. İlerleyen haftalar da bu isteksizlik ortadan kalkıcaktır.Sezeryan sonrası ilişki esnasın da  6 haftaya kadar lekelenme olabilr. Fakat bu sıklık gösterirse mutlaka hekime görünün.

Sezeryan ameliyatı sonrası cinsel ilişkiye 4-6. haftalar da başlanabileceğini belirttik. Fakat cinsel dürtü daha önce oluştuysa yani bir isteklenem söz konusu ise  daha erken ilişkiye girmenizde bir sakınca yok.İlişki  ameliyat bölgesine yada dikişlere zarar vermez. Sezer,gebelik,hamilelik,yan sonrası ilişki hakkın da bilgiler vermeye çalıştık. Sezeryan sonrası ilişki ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.