X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Spermin dışarı akması hamileliği engeller mi neden olur ?

İlişkiden sonra spermin dışarı akması gebeliği engellermi geri akma kısırlık yapar mı hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor

İlişkiden sonra spermin dışarı akması gebeliği engellermi geri akma kısırlık yapar mı hamilemiyim kadınlar kulübünde sizleri bekliyor

Hamile kalmayı düşünen  ve hamile kalmada sıkıntı yaşıyan bir çok bayan tarafından sayfamıza, ilişki sonrası spermin geri gelmesinin kısırlık etkisinin olup olmadığı  hakkında sorular geliyor.Bizde bu konuya açıklık getirmek için uzmanlardan derlediğimiz bir takım tavsiyelerimiz olacak.İlişkiden sonra spermin geri gelmesi,ilişkiden sonra sperm neden  geri çıkar,ilişkiden sonra spermin geri gelmesi gebeliği engellermi ? Merak edilen tüm soruların yanıtını konumuzda bulabilirsiniz..

spermin geri akması hamileliği engellermi

İlişki sonrası erkeğin ejakülasyon olmasıyla  çıkan sıvıya menş  semen denir.Bu sıvı rahim ile vajina  arasında toplanır.Bu sıvının içinde milyonlarca sperm bulunur.Lakin bu spemlerden sadece  bir kaç tanesi  rahim ağzını geçerek  rahime ve tüplere doğru ilerler. Gebeliğin oluşabilmesi için 1 sperm ve 1 yumurta birleşir döllenme meyadana gelir.Buraya kadar anladınız . Geri kalan spermler rahmin arkası kapalı olduğundan vajinadan dışarı atılırlar.Yani bu durum kısırlığa neden olmaz sevgili hanımlar..Gebe kalmada sorun yaşıyorsanız şimdi sizlere vereceğimiz  bilgilerden yola çıkarak  gebe kalmayı kolaylaştırabilirsiniz.

Bu arada spermlerin vajinadan geri akması sizin gebeliğinizin oluşmasında etkisizdir. Geri akmaları hamileliği engeller mi diye soruyorsunuz cevap tabiki hayır.

Öncelikle hamilelik planı öncesi kötü alışkanlıklarınız var ise alkol ve sigara gibi  bunları bırakıyorsunuz.Fazla kilolarınız var ise uzman bir diyetisyenden  yardım alarak fazla kilolarınızdan kurtuluyorsunuz.Beslenme alışkanlığınızı değiştiriyor üremeye yardımcı besinleri tüketmeye özen gösteriyorsunuz.Ve mutlak surette bir kadın doğum uzmanına görünerek gebeliğe engel bir durumun olup olmadığını öğreniyorsunuz.Şayet gebe kalmada herhangi olumsuz bir durum söz konusu değilse ;ovülasyon günlerinizi takip ederek gebe kalmaya elverişli altın günleri belirliyorsunuz. Bunun için idrardan veya tükürükten ovülasyon testleri kullanabilirsiniz..

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Birliktelik esnasında kesinlikle kayganlaştırıcı kullanmıyorsunuz.Tükürük,kayganlaştırıcı spermleri öldürebilir.Hemen duştan da uzak duruyorsunuz.İlişki sonrası en az yarım saat kalçanızın altına yastık koyarak ,ayaklarınızı yükseğe dikerek uzanıyorsunuz. Bu gebe kalmanıza yardımcı olacaktır. Bu bilgilere ek olarak kesinlikle stres yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü stresin gebe kalmayı engellediğini istatistikler gösteriyor. Gebe kalma ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altında yönlendirebilir en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz..

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın