X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Spermlerin geri gelmemesi için ne yapmalı ? Geri gelmesi gebeliği engeller mi ?

Spermlerin vajinadan geri gelmesi hamile kadınlar kulübü - Geri gelen akan spermler hamileliği engeller mi geri gelmemesi için neler yapılması fayda sağlayacaktır bu yazımızda sizler için bir araya getirerek sorularınızı cevaplandırıyoruz.

SPERMLERİN VAJİNADAN GERİ GELMESİ Hamile Kadınlar Kulübü'nde

Gebe kalmada sıkıntı yaşayan  ve kısırlık tedavisinde olan bir çok bayan tarafından sayfamıza yöneltilen sorulardan biride ilişkiye girdim boşalma sonrası spermler vajinamdan 1 dk sonra geri aktı hamile kalırmıyım?  Biz de merak edilen bu soruya açıklık getirmek için  sizler için araştırdık .İlişkiden sonra spermin dışarı akması normalmidir,ayrıntılar yazımızda.

Spermlerin geri gelmemesi için ne yapılmalı ?

Öncelikle hemen başta şunu belirtelim değerli hamilemiyim.org misafirleri. Spermler her ilişkiden sonra mutlak suretle zamana bağlı olarak geri gelecekti. Spermlerin ortadan kaybolacağı bir alan değil vajinanız. Her halukarda geri gelecektir. Peki geri geliyor ama ben nasıl hamile kalacağım ? Sevgili anne adayları, milyonlarca sperm içinden sadece bir tanesi sizi dölleyebilecek ve hamile kalmanızı sağlayacaktır. Tabiki geriye doğru akacak. 

Sperm kalitesini arttıran kürler ( Keçiboynuzu ) Kürü

Haberi Okumak için Tıklayın

Cinsel birliktelik sonrasında spermlerin vajinadan dışarı çıkması ile kısırlık olabileceğine dair söylentiler dolaşmaktadır. Oysaki spermlerin ilişkiden sonra bir kısmının dışarı çıkıyor olması normal bir durumdur. Erkek kadının içerisine boşaldığında sperm  vajina ile rahim ağzı arasında bulunan girintili bölgede toplanır. Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100 milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerek döllenme meydana getirir. Zaten normal bir durum söz konusu ise milyonlarca sperm olabilecektir ve bir tane spermin yumurta ile buluşması sonrasında gebelik meydana gelecektir. Bu aşamada çiftler bebek sahibi olamamışlarsa bunda nedeni spermin vajinadan çıkışına bağlamaları yanlış olacaktır. Peki ben işimi şansa bırakmayayım en azından belirli bir süre vajinada dursun diyorsanız şunları yapabilirsiniz. 

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Spermin Geri Gelmesi Hamilelikle alakalı değildir şunlar yapılabilir :

  1. Sırt üstü yatmak,
  2. Belin altına bir yastık koymak,
  3. 10 15 dakika boyunca ayak kısmını yukarıda tutmak.
  4. Daha sonra kalkmak.

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı bunu takıntı haline getirdi iseniz. Artık bu yazdıklarımızdan sonra kafanızdaki deli sorular azalmıştır diye umut ediyoruz. Bir husus daha bizlere soru olarak gönderiliyor oda şu :

Vajinadan spermin geri gelmesi abdesti bozar mı :

Arkadaşlarım sizler 15 dakika bekleyin dediğimiz gibi sonra alın abdestininizi ama baktınız sperm gelmiş bu abdestinizi bozacaktır.  Ama sadece abdesti bozar gusül abdestini yeniden almanızı gerektirmez. İlişki sonrası gusül abdesti aldı iseniz ve sonra meni geri geldi ise gusüle gerek yoktur. Abdestiniz bozulur bilginiz olsun. Gusül ikinci kere şart edğildir.

Yumurta sayısı nasıl artırılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Eğer 1 yılı aşkın bir sürede gebelik elde edemiyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünerek muayene olunuz. Yazımızda  açıklık getirdiğimiz gibi gebe kalamama durumunu spermin geri akmasına bağlamayın.Özetlersek ;Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerin dışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka az miltarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. İlişkiden sonra  15-20 dakika sırt üstü yatmak, ayağa kalkamamak  kalçasınızın altına yastık koymak bir bilimsel dayanağa bağlı değildir lakin gebe kalmanızı kolaylaştırıcaktır. Dileyen her bayanın anne olması dileğimizle

İlişkiden sonra spermin dışarı çıkması akması hakkında bilgiler ?

Haberi Okumak için Tıklayın