X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Vajinal kuruluk nedenleri ve tedavisi

Vajinal kuruluk , bir çok kadın için problemdir. Vajinanın kuruluğu , ağrılı ilişkiye neden olduğu için , cinsel birliktelikte kabus oluyor. Bu yazımız da vajinal kuruluk nedir , vajinal kuruluk neden olur bunlara değinicez.

Vajinal kuruluk , bir çok kadın için problemdir. Vajinanın kuruluğu , ağrılı ilişkiye neden olduğu için , cinsel birliktelikte kabus oluyor. Bu yazımız da vajinal kuruluk nedir , vajinal kuruluk neden olur bunlara değinicez.

Vajinanın kayganlaşmasını , yani ıslanmasını  vajinal hücrelerden ve vajinal bezlerden salgılanan sıvılar oluşturuyor. Vajinanın dış kısmın da bulunan salgı yapıcı bezler sayesin de ,vajina ıslanıyor ve kayganlaşıyor. Bu ıslaklık , konforlu birlikteliğe zemin hazırlıyor. Özellikle cinsel birliktelik öncesi , ön sevişme de kadının cinsel açı dan uyarılması vajinal ıslaklığı üst seviyeye çıkarmaktadır.

Uyarılan kadının  vajinasın dan kaygan , şeffaf , kokusuz  ve renksiz akıntı salgılanmaktadır. Bu akıntı kokusuzdur  ve esnektir.  Şayet akıntı sarı,yoğun kıvamlı , kokulu ise bu enfeksiyon bulgusu taşımaktadır.

Bir çok kadın ilişki esnasın da canının yandığını ve ilişkiden kaçındığını söyler. Bunun nedeni vajinal kuruluktur. İlişki esnasın da  kadın yeteri kadar uyarılmadığı zaman  , vajinal kuruluğun olması kaçınılmaz olur.Vajinal kuruluğun diğer sebepleri ise  Menopoz , vajinal enfeksiyonlar, stres, kullanılan bazı ilaçlar, vajina içini yıkamaya çalışma, vajinal floranın bozulması, vajina içine tampon ,fitil ve ilaçların konulmasıdır.Vajinal kuruluk ; cinsel isteksizlik, cinsel ilişkide uyumsuzluk, cinsel ilişki de ağrıya yol açmaktadır.

Vajinal kurulukta öncelikle hormon tetkiti yapılmalıdır.  Prolaktin hormonunun yükseklii vajinal kuruluğa neden olmaktadır. İlaç tedavisi ile prolaktin yüksekliği kontrol altına alınabilmektedir.  Menopoza bağlı olarak vajinal kuruluk yaşanıyorsa ; estrojen içeren fitil ,ovul kremler kullanılabilir. Ayrıca ağrılı ilişkinin nedeni de araştırılmalıdır ..

Çiftlerin cinsel hayatını olumsuz  etkileyen bu durum da yapılması gereken , kadının ön sevişme ile uyarılmasıdır. Şayet vajinal kuruluk devam ederse , kayganlaşırııcı jeller kullanılabilir.  Kayganlaştırıcı alırken sağlık bakanlığının onayın olmasına dikkat edin. Ve hekimin tavsiye ettiği jeller den kullanın.

Vajinal kuruluk nedene yönelik olarak tedavi edilebilir. Neden ortadan kalkınca  şartların tekrarı halin de , vajinal kuruluk tekrar oluşabilir. Cinsel yaşamı olumsuz etikleyen  vajinal kuruluk ile ilgili makalemizi incelediniz. Vajinal kuruluk ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , en kısa zaman da sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Başka bir sağlık konusun da buluşmak üzere , sağlıkla kalın..