X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Yumurta çatlatma iğnesinden kaç gün ilişki olmalıdır?

Çatlatma iğnesinden sonra kaç gün ilişki - ilişkiye girilmeli ve tüm bilgileri kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizler için yazdık.

Çatlatma iğnesinden sonra kaç gün ilişki - ilişkiye girilmeli ve tüm bilgileri kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizler için yazdık.

Yumurta Çatlatma İğnesi Nedir Ne İşe Yarar ?

İnfertil tedavisi gören bayanlara uygulanan tedavi yöntemlerinden biride yumurta çatlatıcı iğnelerdir. Bu iğneler ovülasyon bozukluğunda yardımcı olan destek tedavidir. Yumurta çatlatıcı iğneler büyüyen olgunlaşan yumurtayı çatlatmaktadır.Yani yumurta çatlatıcı iğneler yumurta gelişiminden sonra tek doz uygulanır.

Yumurta çatlatıcı iğneler yumurtayı büyüten ilaçlardan farklıdır.Biri yumurtayı geliştirip büyütüyor,diğeri büyüyen yumurtayı çatlatarak döllenmeye hazırlıyor. Yumurtayı büyüten ilaçlar genelde 1- 2 hafta kullanılıyor, Çatlatma iğneleri ise  tek doz uygulanıyor. Yumurta çatlatıcı iğne cilt altına ,kas altına  enjeksiyon yapılacak şekilde imal ediliyor.

yumurta çatlatma iğnesi yaptıranlar

Doktorunuz iğneyi nasıl uygulamanız gerektiğini size anlatıcaktır. Yumurtalar 18 mm ile 20 mm olduğunda yumurta çatlatıcı iğne uygulanır. Çok sayıda yumurta gelişmiş ise  yumurta çatlatma iğnesi uygulanmayabilir. Yumurta çatlatıcı iğneyi vurulduktan sonra aşağıda yazdığımız ilişki sürelerine de dikkat ettiğinizde kaç gün sonra adet oldunuz lütfen bizlerle paylaşınız. Tuttu mu tutmadı ise kaç gün içinde regl ile sonuçlandı bu durum ?

Yumurta Çatlatma iğnesinin yan etkileri nelerdir ?

Yumurta çatlatıcı iğnelerin en büyük yan etkisi OHSS dur.Belirtileri şiddetli karın ağrısı,mide bulantısı, kasık ağrısı ishal,nefes darlığı hızlı kilo alma. Bu ciddi bir durumdur. Bu belirtileri yaşıyorsanız şayet mutlaka hekiminizle iletişime geçin. Ayrıca bu tedavide yumurtalık kistlerine yol açabilir. Yumurta çatlatıcı iğne tedavisi hastanın durumuna göre 3-6 ay uygulanabilir. Bu Ağrılar kaç gün sürer diye sormuşsunuz kişiden kişiye değişir ortalama 1-5 gün içinde geçmesi gerekiyor ama net bilgiyi doktorunuz verecektir.

Çatlatma iğnesinden sonra kaç gün ilişki ilişkiye girilmeli ?

Bu kadar açıklamadan sonra gelelim sayfamıza sık yöneltilen soruya.Yumurta çatlatma iğnesi sonrası  cinsel ilişki ne zaman olmalıdır? Yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 1.5 gün sonra olacağı için, ilk ilişki bu saatlerde olmalıdır. İğneyi vurulduğunuz gün ilişkiye sakın girmeyin. İlk ilişkiden sonra birer gün ara ile birkaç defa daha cinsel ilişkiye girilmesi tavsiye edilir.Sayfamıza sık gelen sorulardan bir diğeride yumurta çatlatma iğnesi sonrası gebelik testi ne zaman yapılır?İğne yapıldıktan 14 gün sonra test yapabilirsiniz..Dileyen her bayanın anne olması dileği ile..

Çatlatma iğnesinden sonra hamile kalanlar hamilelik belirtileri nelerdir ?

Sevgili anne adayları, gerek çatlatma iğnesi sonrasında gerek ise bu tür yöntemlere baş vurmadan yaşayacağınız hamilelik belirtileri her halukarda sonuç olarak aynı şekilde ortaya çıkacaktır. Yani hamilelik belirtileri nelerdir ben hamilemiyim diye soruyor iseniz aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır. Yüzde yüz gebe iseniz bu şekilde anlayabilirsiniz.

ÇATLATMA İĞNESİ SONRASI GEBELİK BELİRTİLERİ >>> BURADA