X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Metabolizmayı hızlandıran öneriler

Metabolizmayı hızlandıran yiyecekler kadınlar kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Metabolizmayı hızlandıran yiyecekler kadınlar kulübü Hamilemiyim'de sizleri bekliyor.

Fazla kilolarınızın nedeni yavaş çalışan metabolizmanız olabilir.Hareketsiz yaşam,dengesiz beslenme ,stres metabolizma nın yavaş çalışmasına sebebiyet verebilir.Vereceğimiz bilgiler ve önerilerle metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olabilir,fazla kilolarınız dan kurtulabilirsiniz.Metabolizmayı hızlandıran öneriler yazımızın devamın da.

Metabolizma  gerek bedenimizi gerekse kilomuzu etkileyen  faktörlerden biridir.Yani vücudun kalori yakma işlevine metabolizma diyebiliriz.Bazı nedenlerden ötürü metabolizma bozulabilir.Yani daha hızlı çalışan metabolizma yavaşlayabilir.Buda kilo alımına kişiyi elverişli hale getirir.Her bireyin  metabolizması farklıdır.Düzenli ve dengeli beslenmeye rağmen kilo veremiyorsanız metabolizmanız yavaş çalışıyor demektir.Bu yüzden mutlak surette bir beslenme uzmanına görünmeniz gerekir.

metabolizmayı hızlandıran yiyecekler kadınlar kulübü

Metabolizmayı etkileyen bir çok durum var.Kronik rahatsızlıklar,kullanılan ilaçlar,yaşam tarzı, bilinçsizce yapılan sporlar,genetik faktörler ve stres metabolizmanın çalışma düzenini bozabilmektedir.Metabolizma genç yaşlarda daha hızlı çalışırken ilerleyen yaşla beraber değişkenlik gösterip yavaşlayabilir.Peki metabolizmanın hızlı çalışması için ne yapmalı nelere dikkat etmek gerekir ?

Tamamen doğal bir ürün olan ve bu aralar revaçta bir ürün var kızlar kadınlarımız kızlarımız hep bu ürünü kullanıyorlar daha önceden yazmıştık incelemek için aşağıdaki bağlantıya bakın lütfen.

Kekreyemiş tozu ile zayıflayanlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Kural  1 öncelik beslenme uzmanına görünün. Size özel beslenme programı ve egzersizlerle  metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.Daha sonra yapacağınız  ikinci adım her sabah uyandığınız da 1 bardak su içmeniz.Vücudunda su seviyesi az olanlarda metabolizma yavaş çalışır.Bir çok kişi günün ilk öğünü olan kahvaltıyı atlatır.Bunu kesinlikle yapmayın.Kahvaltı atlatmayın .Kahvaltıda yer alan süt ve süt ürünleri,yumurta ve tam tahıllı ekmek tüketin.Ara öğünlerde mutlaka sebze meyve  tüketin.Fazla kaloriden uzak durun.Geç saatlerde yemek yemeyin.Geç saatlerde yenilen yemek ,metabolizmayı yavşalatır ayrıca kilo almanızı sağlar.

Menünüzde mutlaka posalı,lifli besinler olsun.Yemeklerinizden baharatı eksik etmeyin.Özellikle kırmızı biberi, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.Sürekli oturan biriyseniz hareketli olun sabah sporlarını,akşam yürüyüşlerini yapmaya çalışın.Gün için de kahve içmekte metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Bunun yanısıra yeşil çay da tüketebilirsiniz. Yeşil çayın kilo vermede önemli etkisi olduğunu ,özellikle yenilen yemek sonrası tüketilmesi gerektiğini uzmanlar vurguluyor.Ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı olarak tarçın çayını tüketmekte öneriliyor.Gördüğünüz gibi her problemin çaresi dengeli ve düzenli beslenmekten geçiyor. Sağlıklı bir yaşam için beslenmenize ve kilo alımınıza dikkat edin.Metabolizma çalıştıran önerileriniz ,deneyimleriniz var ise bize bu başlık altından paylaşımda bulunarak katkıda bulunabilirsiniz.Sağlıklı günler diliyoruz..