X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

35 yaş üstü gebelik riskleri

Söylediği gibi: Yaş bir sayıdan başka bir şey değildir. Ama hamile kalmaya ve sağlıklı bir hamilelik söz konusu olduğunda , önemli olabilir. 35 yaşından sonra ve hatta 40 yaşlarında hamile kalan çoğu sağlıklı kadının sağlıklı bebekleri oluyor.Doğurganlıkta yaşa bağlı düşüşün en yaygın nedeni daha az sıklıkta ovülasyondur . Kadınlar yaşlandıkça, yumurta sayısı düşüyor.

Söylediği gibi: Yaş bir sayıdan başka bir şey değildir. Ama hamile kalmaya ve sağlıklı bir hamilelik söz konusu olduğunda , önemli olabilir. 35 yaşından sonra ve hatta 40 yaşlarında hamile kalan çoğu sağlıklı kadının sağlıklı bebekleri oluyor.Doğurganlıkta yaşa bağlı düşüşün en yaygın nedeni daha az sıklıkta ovülasyondur . Kadınlar yaşlandıkça, yumurta sayısı düşüyor.

 

 

 

Bir bebeğe sahip olmaya karar verdiğinizde, önce bazı adımlar atmanız önemlidir . İleri yaştaysanız ve gebe kalmayı düşünüyorsanız gebelik planı öncesi mutlaka bir kadın doğum uzmanına muayene olun. . Erken ve düzenli doğum öncesi bakım, güvenli bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek sahibi olma şansınızı artırabilir. Doğum öncesi vitaminleri alın . Doğurganlık çağındaki tüm kadınlar, en az 400 mikrogram folik asit içeren günlük prenatal bir vitamin almalıdır . Gebeliğin ilk 3 ayında ve öncesinde her gün yeterli folik asit almak bebeğin beyin ve omuriliği ile ilgili kusurları önlemeye yardımcı olabilir .

35 yaşından sonra hamile kalmak 25 yaşından daha zor olabilir ama imkansız değil .35 yaşından sonra gebe kalmaya çalışmak zor görünebilir ama hamile kalmayı kolaylaştırmak için yapabileceğiniz pek çok şey var .Fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak sağlıklı olan bir kadının gebe kalma olasılığı daha yüksektir - Alkol , sigara ve kafein doğurganlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Aşırı kilolu veya düşük kilolu olmak da hormon fonksiyonuna müdahale ederek doğurganlığı etkileyebilir. Bunlardan müzdaripseniz bu problemleri gidermelisiniz.

Çeşitli yiyecekler yemek, ihtiyacınız olan tüm besinleri almanıza yardımcı olacaktır . Bol bol meyve ve sebzeleri, tam tahılları, fasulyeleri, yağsız etleri ve az yağlı süt ürünlerini seçin. Her gün en az dört porsiyon süt ve diğer kalsiyum bakımından zengin yiyecekler yemeli ve içmelisiniz .Düzenli egzersiz yapın . Düzenli egzersiz, sağlıklı bir hamile kalmanıza yardımcı olur, gücünüzü artırır ve stresi azaltır.

Bir kadının doğurganlığı doğal olarak yaşla birlikte azalır ve 35 yaşından sonra hamile kalmak o kadar kolay olmaz. İnfertilite, 12 aylık korunmasız cinsel ilişkiden sonra gebe kalmayı başaramama olarak tanımlanmaktadır. Yaşınız hamile kalmanın ne kadar sürdüğünü etkileyebilir, ancak bu, gebe kalmayacağınız anlamına gelmez.Birçok çalışma, IVF başarısının yaşla nasıl azaldığını incelemiş ve sonuçlar, yaşla birlikte genel doğurganlığın azaldığı kanıt olarak gösterilmektedir. Kadınlar yumurtalıkları içinde yaklaşık 400.000 yumurta ile doğarlar. Yumurtalar, her adet döngüsünde vücuttan yavaş yavaş salınır. Kalan yumurtalar, bir kadının vücudu yaşlandıkça yaşlanır. Yumurtaların sayısı ve kalitesi azalmaya başlar ve dölleme yetenekleri de azalır. Bu nedenle sebepsiz yere gebe kalmayı ertelemeyin.

35 yaşın üstündeki kadınların % 20 oranında düşük yapma şansı vardır. Bu genellikle yumurta kalitesi azalmaya başladığında, kromozomal anormalliklerden kaynaklanır. Gebelikte kromozomal anormallik riskini belirlemek için 35 yaş üstü kadınlara prenatal tarama ve testler sunulmaktadır. Yüksek risk faktörü konusunda uyarılan birçok kadın, bebeğin herhangi bir kromozomal bozukluğa sahip olmadığını gösteren invaziv testlere devam etmektedir. 35 yaş ve üstü olduğunuzda gebe kalmaya çalışmak göz korkutucu görünebilir. Biyolojik saati geri dönemezsiniz, ancak kendinize en iyi hamile kalma şansını vermek için adımlar atabilirsiniz . 35 yaş üstündeyseniz ve bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız doğal yollardan çocuk sahibi olamıyorsanız en kısa zaman da bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda var. Sevgili okurla 35 yaş üstü gebelik başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz