X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Acaba Düşük mü yapıyorum ? Nasıl Anlarım

Düşükte kanama nasıl olur kadınlar kulübü Düşük kanaması nasıl anlaşılır Nasıl Anlarım ? 

Düşükte kanama nasıl olur kadınlar kulübü Düşük kanaması nasıl anlaşılır Nasıl Anlarım ? 

Bebeğini en kısa sürede kucağına almak anne adayının en büyük isteğidir; ancak kimi zaman yaşanan gebelik kayıpları ile bu hayaller ertelenebiliyor.Düşük bir çok gebe anne adayının korkulu kabusu..Bir çok düşük te herhangi bir müdahale olmaksızın kendiliğinden gebelik rahim dışına atılır.Genellikle belirtisi lekeleneme ve lekelenmenin artmasıyla oluşan kanamalardır.Genellikle gebeliğin ilk 12 . haftası ortaya çıkan erken düşüklerdir. Düşük le ilgili sayfamıza sık yöneltilen sorulardan biri  hamileyim lekelenmem var düşükmü yapıyorum,hamileyim parça parça kanamam var düşükmü yapıyorum,korunmasız ilişki yaşadım aşırı pıhtılı kanamam var düşükmü yapıyorum gibi ..Düşük  ve düşük belirtileri tedavisi yazımızın devamında..

Gebeliğin ilk haftalarında lekelenmeler görülebilir. Bu lekelenmeler mutlak surette dikkate alınmalı ve hekime danışılmalıdır.Bazen lekelenmeler yerleşme lekelenmesi olmakla beraber  bazen düşüğün yada sağlıksız gebeliğin habercisi olabiliyor. Bundan dolayı  kendinizi iyi takip etmeniz olası bir olumsuzluluğu önlemeniz açısından hekim kontrolünüzü aksatmamanız gerekiyor.Bazı gebelikler  düşük rsikti taşıyabilir bu noktada hekiminiz size yatak istirihati, ilişkiden kaçınmanızı  ağır yük kaldırmamanızı ,  stresten uzak durmanızı önericektir.Bu önerileri sakın kulak ardı etmeyin.

Bir kez düşük yapan kadının sonraki gebeliğinde tekrar düşük yapma riski yaklaşık olarak %20 dir. Daha önce düşük yapmış gebe olan anne adayını bu konu hayli endişelendiriyor.İkinci bir düşük söz konusu olduğunda  mutlaka düşüğe neden olan sebepler araştırılmalıdır.Genetik tarama testiyle günümüzde düşüğün nedenlerini saptamak mümkün.Detaylı inceleme  ve muayene sonrası  uygun bir tedavi ile sağlıklı gebelik geçirmek mümkün.Düşüğün genelde nedenleri miyom ,rahim içinde yapışıklık, bağışıklık sistemi , pıhtılaşma sorunları dır.Bazı hastalarda  düşüğe neden saptanmayabilir..

Özetle ; Kadın yaşı ilerledikçe düşük yapma oranı da artar.Gebelikte görülen uzun kanama lar ,lekelenmeler,kramplar dikkate alınmalı ve mutlaka hekime görünülmelidir.Ağrısız kanamalar genellikle düşük tehdidi olarak kabul edilir.   Gebeliklerin yüzde 20 si düşükle sonlanır.Düşükler genellikle genetik bozukluklara bağlı olur ve bunların önlenmesi mümkün değildir.Ayrıntılı bir araştırmaya rağmen tekrarlayan düşüklerin nedeni bulunmayabilir.Bu tip problemlerin tedavi edilebilmesi için hamileliğin dikkatli bir biçimde takip edilmesi gerekir.Düşk tehdidi durumunda fazla tedavi alternatifi yoktur.Progesteron tedavisi bir çok hastaya uygulanır ancak  bazı durumlar da progesteron verilmesi gebeliği devam ettirmez sadece düşüğü bir süre geciktirebilir.. Düşükle ilgili sorularınızı bize bu başlık altından sorabilir ,sorularınıza kısa sürede yanıt alabilirsiniz..