X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adetten bitiminden ne kadar sonra ne zaman hamile kalınır ?

Adetin son günü hamile kalınır mı ? Adetim Bitti Ne Zaman Hamile Kalabilirim ? Adet Bitiminden kaç gün sonra hamile kalırım ? Gebelik sağlıklı bir sperm hücresi bir yumurta hücresini döllendiğinde meydana gelir. Bunu yapmak için sperm hücresi vajinadan ve rahim ağzından uterusa doğru yüzmelidir. Yumurta hücresi, sırayla, fallop tüpü vasıtasıyla yumurtalıktan uterusa doğru ilerlerken döllenmiş olmalıdır.

Adetin son günü hamile kalınır mı ? Adetim Bitti Ne Zaman Hamile Kalabilirim ? Adet Bitiminden kaç gün sonra hamile kalırım ? Gebelik sağlıklı bir sperm hücresi bir yumurta hücresini döllendiğinde meydana gelir. Bunu yapmak için sperm hücresi vajinadan ve rahim ağzından uterusa doğru yüzmelidir. Yumurta hücresi, sırayla, fallop tüpü vasıtasıyla yumurtalıktan uterusa doğru ilerlerken döllenmiş olmalıdır.

 

 

 

Dolayısıyla, gebe kalma eyleminde karşılanması gereken çeşitli faktörlerin olması gerektiğini belirtelim. Canlı bir yumurta, sağlıklı bir sperm yeni yaşam için gereklidir. Tabi üreme sağlığınızında gebe kalmak için tüm koşullara sahip olması gerekiyor. Yumurta ve spermin uygun zamanda bulaşması gerekiyor. Hamile kalmak isteyen yada hamilelikten doğal yollarla korunmak isteyenler Sayfamıza , ''adetten sonra ne zaman hamile kalınır '' sorusunu sıklıkla yönetmektedirler. Şimdi bu soruya açıklık getirelim

Gebe kalmak için bellli koşulların olması gerektiğini vurguladık. Ayrıca sperm ve yumurtanın da gerekliliğini belirttik. Bir kadının gebe kalması için yumurtlaması ve yumurtasının spermle döllenmesi gerekiyor. Bu tanımı yapmak kolay olsada gebelik çok kolay oluşmuyor. Düzenli peridlara sahip kadınlar genelde iki adet döneminin ortasında yumurtlamaktadır. Tabi yumurtlama kadından kadına değiştiği gibi her zaman bu verimli günü belirlemek kolay değildir. Günümüzde yumurtlama gününü belirleyecek bir çok yöntem vardır. Bu yöntemlerden biri internet ortamındaki hesaplayıcılardır. Adet döneminizi bu hesaplayıcıya giriyorsunuz ve yumurtlama gününüzü belirliyorsunuz . Sonuç kesinmidir hayır yaklaşıktır.

Adet döneminden hemen sonra hamile kalınırmı ? Evet çünkü yumurtlama düzensiz olabilir, farklı zamanlarda gerçekleşebilir bu nedenle her dönem gebe kalmak mümkündür. Yumurtlama zamanınızı kesin olarak belirlemek istiyorsanız hem hesaplayıcıları, hem yumurtlama kitlerini hemde vücudunuzda meydana gelen değişiklikleri izlemenizi tavsiye ederiz. Bir diğer önerimiz adet döneminizin ilk başlangıç tarihini kaydetmeniz. Düzenli olarak tarihhlerinizi kaydetmek hem olası hastalıklarda teşhisi kolaylaştırmaya, gebe kalırsanız gebelik haftanızı hesaplamaya ayrıca döneminizin uzunluğunu bilmenize , yumurtlama günlerinizi takip etmenize yardımcı olacaktır.

Gebelik normalde iki adet dönemi ortasında gerçekleşsede daha önce belirttiğimiz gibi yumurtlama farklı zamanlarda ortaya çıkacağından her dönem gebe kalma ihtimaliniz vardır. Yumurtlamadan 3-4 gün önce ilişkiye girmeniz de gebe kalmanızı sağlayabilir. Bunun nedeni spermin rahimde 4-5 gün yaşayabilmesidir. Tipik olarak, bir kadının hamile kalması için en doğurganlık dönemi yumurtlamadan beş gün öncesine, yumurtlamanın kendisine kadar geçen süredir . Şayet gebe kalmak istiyorsanız bu dönemleri iyi değerlendirmenizi tavsiye ederiz.Hamile kalmaya çalışıyorsanız ve “yumurtlamadan sonra ancak dönemimden önce hamile kalabilir miyim?” Diye merak ediyorsanız, şansınız düşük, ama imkansız değil. Dönem boyunca hamile kalmak mümkün mü? Tüm bunlar kadının , süresinin uzunluğuna, düzenliliğine ve yumurtlama zamanına bağlıdır. Gebe kalmak için yumurtlama dönemini anlamak önemlidir.

HAMİLE KALMAK İÇİN OVÜLASYON KİTLERİNDEN YARARLANIN : Günümüzde bir çok kadın hamile kalmak için yumurtlama dönemini belirlemede ovülasyon kitleri kullanmaktadır. İki tür ovülasyon kiti vardır, tükürükten yapılan ve idrardan bakılan. İdrardan bakılanı daha çok tercih edilsede aslında pek pratik çözüm sunmuyor. Test çubukları sürekli pozitif gösterebiliyor. Ancak tükürükten yapılan yumurtlama testi daha pratiktir. Bu verimli günlerinizi kolayca saptayabilir. En kesin sonuç ultrason muayensi ile sağlanıyor. Bir usg muayenesi yumurtlayıp yumurtlamadığınızı kesin olarak gösterebilir. Evet sevgili okurlar '' Adetten sonra ne zaman hamile kalınır '' başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.