X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır ?

 

 

Hamile kalmak bazen kolay bazende zordur. Üreme ile ilgili problemi olmayanlar, korunmasız ilişki sonrası rahatlıkla gebe kalabilmektedir. Bazı kadınlar ise tıbbi koşullardan ötürü yada bilinmeyen bir neden den dolayı gebeliği sağlayamamaktadır. Gebe kalamamanın nednei olduğu gibi nedensiz de olabilmektedir.

Düzenli adete sahip olan kadınlarda düzenli ovülasyon gerçekleşirse genelde iki adetin ortasın da gebe kalabilirler. Fakat bazen ovülasyon düzenli gerçekleşmez. Yani iki adet döneminin ortasın da gerçekleşmeyebilir. Adete yakın adete 1 -2 gün kala gerçekleşebilir. Bundan mütevellit her dönemde gebe kalmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Şayet gebelik düşünmüyorsanız etkin bir korunma yöntemi düşünmelisiniz. Gebelik planınız varsa mens olana kadar gün aşırı birlikteliğe özen gösterin.

Dönemin bitiminde hamile kalmanız olası değildir, ancak imkansız değildir. Doğurganlık dönemine geçtiğiniz safhadır. Ortalama bir döngü 28-30 gün sürer ve doğurganlık süresi 11. günden 21. güne kadar düşer. Çalışmalar, spermlerin üreme yerinde 2-5 gün yaşayabileceği sonucuna varır. Kanama zamanınız 5 ila 7 gün sürerse ve bundan hemen sonra ilişkiye girerseniz hamile kalabilirsiniz.

Menstrüel döngüsü uzunlukları düzensiz ise, verimli olan günler bir döngüden diğerine değişir. Bu durumda, ovülasyona ne zaman başlayacağınızı tahmin etmek için, sıcaklığınızı veya servikal mukus değişimlerinizi izleyebilme gibi doğurganlık yöntemleri bulgularını kullanabilirsiniz . Hamile kalmaya çalışıyorsanız, dönemin bitiminden sonra en verimli olan günleri bilmek, gebelik şansınızı artırmak için ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır. Öte yandan, hamilelikten kaçınmaya çalışıyorsanız, doğum kontrolünü ne zaman kullanmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.

En verimli olduğunuz günlerin sadece tahmin olduğunu unutmayın. Bunun nedeni, yumurtlama gününü ve doğurganlık günlerini belirlemek için kullanılan yöntemlerin kesin olmaması ve adet döngüleri düzenli olsalar bile, ovulasyon her döngünün birkaç günü arasında gerçekleşebilir. Bu yüzden gebe kalmayı düşünüyorsanız ovülasyon kitlerinden kullanın.

Kısacası adetten sonra gebe kalacağınız gün yumurtlama günü ve yumurtlamadan bir kaç gün öncedir. Spermler rahimde 3-5 gün yaşayabilir. Bu yüzden ovülasyona bir kaç gün kala ilişkiye girmeniz halinde gebe kalabilirsiniz. Ovülasyon günlerini belirlemenin bir kaç yolu var. Ama yukarıda belirttiğimiz gibi çoğu işe yaramaz. Fakat usg ile yumurtlama gününüz net olarak anlaşılır. Ayrıca yumurtlama gününü gösteren testler mevcuttur . Bu testleri kullanarak verimli günlerinizi belirleyebilir hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz..