X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Anne karnın da bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir ?

Anne adaylarını meraka sürükleyen sorular dan biri , bebeğin hareketlerini ne zaman hissedicem ? İlk defa anne olacaklar ,deneyimsiz olduğu için karın içinde ki her titreşimi bebeğin hareketi olarak algılar.

Anne adaylarını meraka sürükleyen sorular dan biri , bebeğin hareketlerini ne zaman hissedicem ? İlk defa anne olacaklar ,deneyimsiz olduğu için karın içinde ki her titreşimi bebeğin hareketi olarak algılar.

Özellikle karında oluşan gazları bebeğin hareketi olarak algılayabiliyor anne adayı. Bize sıklıkla gelen sorulara değinerek bebeğin ilk hareketlerinin ne zaman başlayacağını açıklamaya çalışalım.

5 haftalık hamileyim , kasığımda kelebek çırpınışı var bu bebeğimin hareketimi , Kasığım da atmalar oluyor 7 haftalık hamileyim bebeğim hareketmi ediyor ? Sevgili anne adaylarımız , gebe olmayan bayanların da zaman zaman kasığın da seyirmeler olabiliyor. Bebeğin anne karnın da ilk hareketleri 9. hafta başlar lakin bunu siz hissedemezsiniz. Ultrason incelemesin de bebeğin hareketleri 9. hafta da gözlenebiliyor. 9  hafta gebelikte bebeğiniz 2 cm olduğu için onun hareketlerini hissetmeniz mümkün değil.  Bebeğinizin hareketleri olarak nitelendirdiğiniz titreşimler, bağırsak ve gaz hareketleridir.

 

Peki bebeğin anne karnın da ilk hareketleri ne zaman hissedilir ?  Gebeliğin 16-20  haftaların da bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlarsınız.  Bebek büyürken , hareketleri rahim duvarına etki gösterdiğin den  bu haftalar da rahatlıkla  bebeğin hareketlerini hissedeceksiniz. Fakat bazen bebeğin hareketlerini hissetmek özellikle ilk gebelikler de 20-22 hafta da mümkün olabilir. Hemen paniğe kapılıp , telaşlanmayın.

 

Bir de halk arasın da bazı hurafeler var ki  anne adaylarının kafasını karıştırmaktadır. Kız bebeklerin daha erken canlandığını , en çabuk kız bebeklerin anne karnın da oynadığı gibi. Sevgili anne adayları, Kız ve erkek bebek için canlanma  da cinsiyet farklılığı yok.

 

Bir diğer sıklıkla gelen soru ise bebeğin hareketlerini saymayla ilgili. Bebeğin hareketlerini saymak bebeğinizin durumu hakkın  da size bilgi vericektir. Bebeğin hareketlerini sabah saatlerin de not almaya çalışın. Bebeğin 12 saat için de 10  defa hareket etmesi lazım.  Gebeliğin 28 haftasın dan itibaren bebeğinizin hareketlerini sayabilirsiniz. Bebeğin gün içerisinde yaptığı hareketler, günden güne değişiklik gösterir. Gün içerisinde 15 ile 20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı  olduğunu gösterir. Bebekte hareketin olmayışı kesin bir problemin olduğu anlamına gelmemiş olsa da kimi zaman bebekte sorun olduğunu gösterebilmektedir.Bebeğinizin hareketlerin de azalma farkederseniz  bu durumda kontrolünde olduğunuz hekime başvurun.