X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Anne karnın da bebeğin kalbinin durması neden olur bilmeniz gerekenler

Anne karnında bebeğin kalbi neden durur bebeğin kalbinin hızlı atması ne demek ? Anne karnında bebeğin kalbi ile ilgili bilmeniz gerekenleri kalp durması sonucunda ne yapmanız gerektiğini belirtilerini sizler için bir araya getirdik

ANNE KARNINDA BEBEĞİN KALBİ NEDEN DURUR ?KALBİN HIZLA ATMASI NE DEMEK ?

Gebelik her kadın için kutsal bir değer ve en güzel hislerden biridir. Bir çok kadın gebeliğin sevincini yaşarken bir çoğunun  mutluluğu da kursağında kalıyorAnne karnında bebek ölümlerinin son günlerde sıklık göstermesi merak konusu oluyor. Özelliklede  gebeliğin ilk haftalarında bebeğin  kalbinin durması bir çok anne adayını telaşlandırıyor. Anne karnın da bebeğin kalbi neden durur,anne karnında bebeğin kalp atışları ne zaman başlar tüm detaylar yazımızın devamın da.

Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

ANNE KARNINDA BEBEĞİN KALBİNİN DURDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Gebe olduğunu öğrenen bir çok bayan bebeğinin kalp atışını duymak ister ve ilk muayenede bebeğin kalp atışını duymadığı zaman telaşlanır. İlk muayenede hcg değeri,usg  gebelik haftası ile ilgili bilgi verir. Gebeliğin 5-6 . haftası bebeğin kesesi görülür. Fetus yaklaşık  6 haftalık iken ilk kalp atışı izlenir. Bu evrede dakikada 100 kalp atışı duyulur. Yalnız bir çok anne gebeliğin 5-6. haftası kalp atışını duymaya bilir. Hemen telaşa kapılmayın .Sık rastlanılan bu durum geç döllenme ile ilgili olabilir. Fetalin kalp atımı en sağlıklı 7. haftalarda duyulur. Fetalin kalp atışı düzenli muayene ile izlenir. Bu süreçte kalp atışı fetalin gelişimi izlenir. Peki ya bu süreçte bebeğin kalp atışı izlenmez ise ? 5 mm olan fetalde kalp atışı izlenmediği durumda sağlıksız gebelik olduğuna karar verilir ve gebelik sonlandırılır.

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliklerin bir bölümünde sağlıklı embriyo oluşmaz .Yapılan çalışmalarda düşüklerin en önemli nedeninin kromozom bozuklukları olduğu belirlenmiştir. Bebekte  kalp atışının izlenmemesinin nedenlerini  kromozom anomalileri, gebelikte kullanılan ilaçlar, pıhtılaşma bozuklukları, rahime bağlı enfeksiyonlar, diyabet  hipertansiyon  sıralayabiliriz. Gebeliklerin %25  canlı doğumla sonuçlansa da %15 düşükle sonuçlanabilmektedir. Gebelik kayıplarını önlemek için gebe olduğunuzu öğrendikten sonra düzenli hekim kontrolünde olmalı, gebelikte gelişen kanama gibi durumları dikkate almak gerekir. .

Kürtaj sonrası adet düzensizliği olur mu Ne zaman adet olunur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

BEBEĞİN KALBİNİN DURMASI SONUCU KÜRTAJ GEREKEBİLİR

Gebelikte rutin istenilen tetkikler, tansiyon takibi, şeker taraması ve diğer tarama testleri yapılmalı. Gebelik kaybınız birden fazla ise genetik tarama testi yapılmalı ,gebelik kaybının sebebi araştırılmalı ve buna göre planlı bir gebelik olmalıdır. Anne karnında bebek ölmesinin  fazla nedeni olabilir. Bazen de neden bulunmaz.. Bir çok anne adayı  bebeğin kalbinin durduğunu farketmez. Ultrason incelemesiyle teşhis edilen bu durum kürtajlı müdahale gerekir.Bir çok anne adayının vücudu da durumu fark eder bebeği dışarı atmaya çalışır kanama ile birlikte düşük yapar. Sevgili anne adayları öncelikle stresten uzak durun ve  gebeliğinizin seyri için internette yer alan kirli bilgilerle kafanızı karıştırmayın.

Kürtaj sonrası merak edilen detaylar

Haberi Okumak için Tıklayın

Sağlıklı bir gebelik süreci için hekim kontrolünde olun. Konu ile ilgili sorularınızı bize buradan ulaştırabilir en kısa sürede yanıtlar alabilirsiniz. Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile..

İstenmeyen Gebelik Kürtaj Kullanıcı Yorumları

Haberi Okumak için Tıklayın