X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebeğin erkek olması için ne yapmalı ?

Her kadın gebe kalmayı ve sağlıklı bebekler doğurmayı hayal eder. Kimi kız bebeği olsun ister kimiside erkek. Genelde çoğunluk erkek bebek istiyor . Çünkü baba adayları erkek bebekle gururlanıyor. Peki bebeğin erkek olması için her hangi bir metot varmı ? Erkek bebeğe nasıl hamile kalınır ? Merak edilen bu soruların ayrıntıları makalemizin devamın da.

Her kadın gebe kalmayı ve sağlıklı bebekler doğurmayı hayal eder. Kimi kız bebeği olsun ister kimiside erkek. Genelde çoğunluk erkek bebek istiyor . Çünkü baba adayları erkek bebekle gururlanıyor. Peki bebeğin erkek olması için her hangi bir metot varmı ? Erkek bebeğe nasıl hamile kalınır ? Merak edilen bu soruların ayrıntıları makalemizin devamın da.

Bebeğiniz kızmı olsun yoksa erkek mi ?

Bebeğin cinsiyetini erkeğin belirlediğini biliyormuydunuz. Kadınlar x kromozuna erkekler X ve Y kromozomuna sahiptir. X kromozomunu taşıyan ve Y kromozomunu taşıyan iki tür sperm vardır. Yumurtayı dölleyen ve bebeğin hangi cinsiyette olacağını belirleyen sperm türü bir kız için X, bir oğlan için Y dir. Yapılan bazı araştırmalarda X kromozomlarının rahimde daha uzun kaldığını göstermiştir.

Özetlersek bebeğin cinsiyeti baba tarafından belirlenir. Kadınlar X-kromozomuna sahiptir Öte yandan, erkekler X (kız üreten) ve Y (erkek çocuk üreten) sahibidir, bu nedenle spermlerin her biri iki kromozomdan birini taşır. Y üreten sperm yumurtaya girdiğinde oğlan tasarlanacaktır. Ve eğer XX olursa, bebek kız olur.

Beslenme ve bebeğin cinsiyeti

Bir çok araştırma gebe kalmadan önce yediklerinizin bebeğin cinsiyeti üzerinde etkili olduğunu ortaya koymaktadır. Erkek bebek doğurmak isteyen hanımlar asitli besinlerden uzak durmalıdır. Erekek bebek için kadının yemesi gereken gıdalar şunlardır . Patates, havuç, lahana, soğan, mantar, ıspanak, salatalık, marul,muz, papaya, armut, turuncu, karpuz, üzüm, çilek, limon, elma soya fasulyesi . Erkeğin ise tüketmesi gereken basinler yumurta sarısı, peynir, pirinç, balık ,sığır eti ve tavuk.

Gebe Olmak İçin Doğru Sezonu Seçin

Erkek bebeğe hamile kalmak isteyenler yaz aylarında gebe kalmaya çalışmalıdır. Bunun nedeni, yüksek sıcaklığın X taşıyan kromozomu etkilemesi ve Y taşıyan kromozomu daha aktif hale getirebilmesidir.Yazın hamile kalanların erkek çocuğu olduğu , kışın hamile kalanların ise kız bebeğe sahip olacağı vurgulanmaktadır.

Sperm Sayısını Yüksek Tutun

Yüksek sperm sayısına sahip olmanız erkek çocuğa gebe kalmanızı sağlayacaktır.

Çin takvimiyle istediğim cinsiyette bebek doğurabilirmiyim ?

Bazı kadınlar çin takvimini uygulayarak istedikleri cinsiyette bebek sahibi olduklarını iddia ediyor. Çin takvimi kesinlikle cinsiyeti belirlemez. Çin takvimi ise yaramış olsa çinde kız nüfüs patlaması olmazdı.

Bebeğin erkek olması için ilişki pozisyonu da önemli. Köpek pozisyonunda ilişkiye girerek bebeğinizin erkek olmasını sağlayabilirsiniz. Erkek bebeğe sahip olmak için ilişki öncesi eşinize kahve içirin. Bir erkeğin giydiği iç çamaşırların sperm üretimini etkileyebileceğini biliyormuydunuz ? Eşinizin dar iç çamaşır giymsine engel olun. İlişki den sonra sol tarafınıza yatın. Sevgili okurlar verdiğimiz bilgilerin hepsi internetten derlemedir. Bu önerileri uygulayarak % 100 erkek bebeğe sahip olmayabilirsiniz. Erkek bebeğe hamile kalanlar , erkek bebek doğuranlar bebeğinizin erkek olması için neler yaptınız ? Nasıl beslendiniz ? Vereceğiniz bilgiler bir çok okur için faydalı olacaktır. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.