X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Bebeğin kalp atışı duyulmadı nedeni nedir ?

Gebelik kadınlar  için anlamlı , özel zamanlar dan biridir. Başlangıcın dan itibaren anne adayı  9 ay boyunca farklı belirtiler yaşar. Her  belirti anne adayını mutlu ettiği gibi kaygılandırabilmekdir. Makalemizde gebelik süresince annede olan değişimler ve bebeğin gelişimi, bebeğin kalp atışı  ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Gebelik kadınlar  için anlamlı , özel zamanlar dan biridir. Başlangıcın dan itibaren anne adayı  9 ay boyunca farklı belirtiler yaşar. Her  belirti anne adayını mutlu ettiği gibi kaygılandırabilmekdir. Makalemizde gebelik süresince annede olan değişimler ve bebeğin gelişimi, bebeğin kalp atışı  ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Gebeliğin ilk belirtilerin den biri beklenen menste gecikme olmasıdır. Yapılan gebelik testi ile  gebelik teşhis edilir. Gebelik testi  idrardan (plano ) ve kandan (hcg ) ile bakılır. Plano testler kesin sonuç vermeyebilir .Testin bozuk olmasını örnek gösterebiliriz. HCG testinin yanılma payı yoktur. %100 sonuç verir. HCG testi ile dış gebelik, boş gebelik teşhis edilir. Bu sağlıksız gebeliklerin teşhisi , belli aralıklarla HCG testinin yapılması ve usg incelemesi ila netlik kazanır.

Gebelik teşhisi netleşen anne adayı , yapılan HCG ile değerleri kendi kendine yorumlamaya başlar . Değerim normal artıyormu  diye internetten araştırmaya koyulur. Bizim anne adaylarına tavsiyemiz , gebelik netleştikten sonra hekim kontrollerin de olmaları ve en sağlıklı bilgiyi hekimlerin den almalarıdır. Zira tek başına değer gebelik süreci hakkın da bilgi vermez hekim kontrolü şart.

Gebelik  dönemin de özellikle ilk defa annelik  heyecanı yaşıyan bayanların en çok merak ettiği konular dan biri bebeğin kalp atışının ne zaman duyulacağı. Anne adayları bebeğin  kalp atışı için stres yapıp paniklemektedirler. Gebeliğin ilk dönemlerin de yaşanan stres gerek anne gerekse bebek üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. Bu durum gebeliği riske sokabilir.

Gebelik te bebeğin kalp atışı hemen duyulmaz. Gebeliğin 5-6. haftaların da anne adayı bebeğin kalp atışını  duyabilir. Bir çok gebelikte anne adayları kalp atışını 6. haftalar da duymaktadır. Gebelikte bebeğin kalp atışlerı en rahat  10-12. haftalarda dinlenebilmektedir.  Bebeğin kalp atışları  gebelik süresince düzenli olarak izlenmelidir.  Bir çok anne adayı bebeğin kalp atışı duyulmadı transvajinal ultrason ile bebeğin kalp atışı duyulur mu diye soruyor. Riskli gebelikler de transvajinal ultrason gereklidir.

Gebeliğin 6. haftasın da bebeğin kalp atışı duyulmuyorsa  bebeğin ölü olması muhtemeldir. Özel usg teknikleri ile teşhis edilebilir. Bebeğin ölü olması durumun da kürtaj ile bebek alınır.

Özetle ; Gebeliği 5-6. haftası bebeğin kalp atışları duyulur. Bebeğin hareketleri 7. haftadan itibaren başlar. Ayrıca bebeğin kesesi de 5-6. haftalar da görülür. Bebeğin kalp atışı duyulmadığı taktirde hemen paniklemeyin. Geç döllenme gibi durumlarda bebeğin kalp atışları geç izlenebilmektedir. Bebeğin kalp atışları ile ilgili sorularınızı bize bu başlık altından yönlendirebilir, en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.