X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Beta Hcg Değerleri Düşen Kadınlar Burada mı ?

Beta Hcg Değerleri Düşenler Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde düşük habercisi mi düşüm mü yaşıyorum bhcg değerlerim aniden düştü diyenlere bilgiler.

Beta Hcg Değerleri Düşenler Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde düşük habercisi mi düşüm mü yaşıyorum bhcg değerlerim aniden düştü diyenlere bilgiler.

Sitemize gebe olan hanımlar tarafından sık yöneltilen sorulardan biride hcg değerindeki artışın düşmesinin nedeni nedir?HCG değerinin düşmesi düşük habercisimi yönünde..B-hCG sadece gebelikte oluşan bir hormondur. Bu hormon gebeliğin başlaması ile vücuda salgılanmaya başlar. İdrar ve kan testinde B-hCG hormonunun varlığı hamile olduğunuz anlamına geliyor.Lakin ancak gebelik dışında bazı tümör v.b durumlarda da yükselebilmektedir.

beta hcg değerlerim düşüyor

HCG normal gebeliklerin yanı sıra, dış gebelik (ektopik gebelik), boş gebelik (enambriyonik gebelik), mol gebelik (üzüm gebeliği) gibi durumlarda da yükselir.Hamile olmayan bir bayanda HCG hormon değeri sıfır veya sıfıra çok yakın değerler olarak ölçülür. Anne kanında β-HCG hormonunun tespit edilmesi yaklaşık adet gecikmesi yaşanan günlerde veya bir kaç gün önce mümkün olabilir. B-HCG değeri yaklaşık olarak 36 saatte bir ikiye katlanacak şekilde artar, ancak her hamilelikte bu şekilde net ve doğrusal artış izlenmesi kesin kural değildir.

Beta HCG testi örneği

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliğin ilk haftalarında B-HCG değerinin giderek düşmesi o gebeliğin sağlıksız bir gebelik olduğu, dış gebelik olabileceği veya düşükle sonuçlandığı konusunda şüphe yaratır.Kanda gebelik testinde Beta-HCG hormonunda yükselme tespit edilebilemesi için beklenen adet gününün gelmesi gerekir, bazen bu günden bir iki gün önce de tespit edilebilir.Kan testinde gebelik kesin olarak anlaşılmaktadır. Evde yapılan idrar testlerinde ise âdetin en az 10 gün gecikmesi beklenir.

Aksi durumda sonuç negatif çıkacaktır. Çünkü B-hCG hormonu ilk olarak kana salgılanır, daha sonra idrara salgılanır. Eğer gebelikten şüpheleniyorsanız, kan testi yaptırarak kesin sonuca ulaşabilirsiniz.