X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Beta hcg testi ne zaman yapılmalı ?

Gebelik beklentisi yada kuşkusu olan kadınların en çok sordukları sorular Gebeliğimi ne zaman algılayabilirim , Gebe olduğumu nasıl anlarım , Gebelik testini ne zaman yapmalıyım dır. Bu sorulara benzer soruları sitemiz üzerin den sıklıkla alıyoruz. Bu makalemizde merak edilen gebeliğe dair her sorunun ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

Gebelik beklentisi yada kuşkusu olan kadınların en çok sordukları sorular Gebeliğimi ne zaman algılayabilirim , Gebe olduğumu nasıl anlarım , Gebelik testini ne zaman yapmalıyım dır. Bu sorulara benzer soruları sitemiz üzerin den sıklıkla alıyoruz. Bu makalemizde merak edilen gebeliğe dair her sorunun ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Gebeliğin ilk ve erken belirtisi adet döneminde olan gecikmedir. Bir adet gecikmesi gebeliğin en kuvvetli bulgusudur. Fakat adet gecikmeleri sadece hamilelikten dolayı olmuyor. Bir yere seyahat ettiyseniz şehir değiştirdiyseniz adetiniz gecikebilir. Aşırı stresli biriyseniz adetinizde gecikme olabilir. Bir kistiniz olduğun da adet gecikmesi yaşayabilirsiniz. Hormonal bozukluk adet gecikmesine neden olabilir. Ayrıca tükkettiğiniz besinler bile adet döngünüzde gecikme sebebiyet verebilir. Bu nedenle adet gecikmesi yaşarsanız mutlaka test yapmalısınız.

SORU: Adetim her zaman düzenlidir , ilk defa bu ay gecikme söz konusu oldu gebelik testi yaptım negatif . Adet gecikmesinin nedeni nedir ?

Adet gecikmesi stres, çevresel faktörler,hormonal problemler vs gibi durumlardan gecikebilir.( Yukarıda saydığımız faktörler) Bir adet gecikmesinin nedeni muayene ve hormon tetkitleri ile anlaşılabilir. Bu nedenle hekime görünmekte fayda vardır.

SORU: Merhaba, yeni evliyim bebek istiyorum . Hamile olduğumu nasıl anlarım

Gebeliğin ilk belirtisi adet gecikmesidir. Diğer belirtiler gebeliğin 4-5. haftasın dan itibaren başlar. Bir adet gecikmesin den sonra olası septomlar , baş dönmesi, yorgunluk,halsizlik,gögüslerde hassasiyet ve vajinal akıntıda artıştır. Bu septomalr adet öncesi de görülebilir. Bu nedenle durumdan emin olmak için gebelik testi yapmak en doğrudur.

HCG testini ne zaman yapabilirim ?

Hamilelik testi, bir kadının gebe olup olmadığını belirlemek için kan veya idrardaki HCG (insan koryonik gonadotropin) gebelik hormonunu saptamak için yapılan bir testtir. Hamileliğin erken tespiti HCG hormonunun bulunmasına bağlıdır.

İdrar dan gebelik testleri beklenen adette 3 gün gecikme olunca yapılmalıdır. Hcg testi adete bir kaç gün kala yapılabilir. İdrar dan yapılan gebelik testleri geç döllenme gibi durumlarda hcg varlığını tespit edemeyebilir. Ama kanda yapılan gebelik testleri erken dönemde bile netice vermektedir. Bir adet gecikmesi gebelik testi yapmak için en uygun zamandır. Sevgili okurlar Beta hcg testi ne zaman yapılmalı başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.