X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim

BHCG Sonucuna göre kaç haftalık hamileyim ? Beta hcg testi örneği - Beta hcg testinden hamile olduğumuzu nasıl anlarız ? Kanda gebelik haftası değerleri ?

BHCG Sonucuna göre kaç haftalık hamileyim ? Beta hcg testi örneği - Beta hcg testinden hamile olduğumuzu nasıl anlarız ? Kanda gebelik haftası değerleri ?

Öncelikle BETA HCG nedir; öncelikle onu anlamak gerekiyor değerli anne adayları. BETA HCG bir hormondur ve bu hormon gebelik hormonu olarak bilinir. Yani sizlerde gebeliğin olup olmadığını bu hormonun varlığı ile tespit edebilirler. Gebeliğin varlığında bu hormon yükselir . Gebelik dışında bazı tıbbi koşullardan da hcg de artış olabilir.

Hastanede kesinlikle en çok beklenen laboratuvar testi insan koryonik gonadotropin (HCG) seviyesidir. Bir çok kadın pozitif bir beta HCG ye sahip olmanın nihai ödülü olduğunu biliyor olsa da, testin gerçekten size söylediklerini anlamak daha da zor olabilir.. İlk olarak, pozitif (+) beta HCG testi gerçekten ne anlama gelir? Burada bir idrar testi ile kan gebelik testi arasında ayrım yapmak zorundayız. Tek gerçek fark, testin duyarlılığıdır; yani, HCG seviyesinin gerçekten algılanması için ne kadar yüksek olması gerektiği anlamındadır. Evde yapılan gebelik testini adette gecikme olursa yapılması önerilir. Öte yandan bir kan testi, daha net sonuç verir. HCG yi 5 mIU / ml kadar düşük hassasiyetle tespit edebilir. 5 in altındaki seviyeler tespit edilebilir. 8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilir. Adet gecikmesi olmadan da kan testiyle gebelik saptanabilir.

Cevaplanması gereken en zor soru, bu düzeylerin ne kadar hızlı artması gerektiğidir. Ortak bir kural olan ortalama iki günde iki katına çıkmasıdır. Ancak bunların ortalamaları olduğunu unutmayın. Ayrıca, gebelik ilerledikçe, katlama süresi (katlanmanın iki katına çıkması gereken süre) de değişir. Hamilelik mümkün olduğunca erken belgelenmelidir. Bu önemlidir, zira uygun bakım ve önlemler erken bir aşamada alınabilir. En duyarlı, doğru ve güvenilir gebelik testi, kanda gebelik testidir. Hcg değeri hamileliğin sinyaliniz verir . Beta HCG düzeyleri gestasyonel yaşa göre değişir.

Birden fazla gebelikte düzeyler daha yüksektir; ve seviyeler beklendiği gibi iki katına çıkmazsa, bu gebeliğin sağlıksız olduğunu gösterir.Kan testlerinin en önemli avantajı, HCG nin kandaki gerçek seviyesini ölçmeleridir bu faktör, hamilelik sorunlarının oluşması durumunda, gebelik sorunlarının yönetiminde çok yardımcı olabilir. HCG testinin bir dezavantajı, pozitif bir HCG nin vücutta bir gebelik olduğu anlamına gelmesidir; bu gebeliğin tübal veya ektopik olabileceği hakkında bilgi vermez.Çok erken hamilelik döneminde, HCG seviyeleri gebeliğin izlenmesinin tek yoludur. HCG seviyeleri, olması gerektiği kadar hızla artmaz, gebelikte bir sorun olduğu anlamına gelebilir.

Bir beta HCG testi, vücuttaki insan koryonik gonadotropin hormonunu (HCG) izleyen bir kan testidir.İnsan koryonik gonadotropin hamilelik sırasında üretilen bir hormondur. Erken gebelik sırasında, vücuttaki HCG seviyeleri her iki ila üç günde ikiye katlanarak artmaya başlar.Sonuç olarak, bir beta HCG testi doğurganlık tedavisini takiben vücudun tepkisini izlemek için erken bir yoldur. Gebelik testiniz pozitif sonuç verdiğinde mutlaka teyidi için hekime görünün. Çünkü tek bir değer gebeliğin saptanması için yeteli değilidr. Düzenli aralıklarla hcg nin izlenmesi gebelik ve seyri hakkın da bilgi verecektir.

Aşağıdaki teste bakarak hamilemisiniz değilmisiniz anlayabileceksiniz. Burada yer alan değerlerden bir şey anlamayanlar bizlere bu konunun altından yorum atabilirler. Testinizin sonucunda ne yazıyor ise lütfen bize bildirin ona göre sizlerin kaç haftalık hamile olup olmadığına hamilemisiniz onada bakalım.

Sevgili takipçilerimiz Beta Hcg ile ilgili bir çok makalemiz var. Şu an incelediğiniz makale ile ilgili yorumlarınızı ve önerilerinizi , sorularınızı paylaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede dönüş olucaktır. Dileyen her kadının anne olması dileği ile.