X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Çatlama iğnesi ne zaman nasıl yapılır ?

Yumurta çatlatma iğnesi yaptıranlar hamilemiyim kadınlar kulübünde. Çatlatma iğnesi ne zaman yapılır nasıl yapılır ile ilgili tüm bilgileri detaylandırarak bu yazımızda ele aldık kızlar.

Çatlama iğnesi ne zaman nasıl yapılır ?

Hcg hormonu hamilelik üzerinde büyük etkisi ve yararları olan bir hormondur. Bilim çevreleri uzun tartışmalar sonrası HCG hormonunun taklit edilebileceğini ortaya koymuşlar ve bunlar uzun yıllar hamileler üzerinde denendikten sonra piyasaya HCG hormonu taklit edici ilaçlar olarak çıkmıştır.

Çatlatma iğnesi sonrası sancısı olanlar

Haberi Okumak için Tıklayın

Günümüzde HCG hormonunu taklit eden ilaçlar ile hamilelere çatlatma iğnesi adı altında bir iğne yapılır ve yumurtaya müdahale edilir. HCG hormonu taklidi kullanılarak oluşturulan ilaç olgunlaşan yumurtayı çatlatma iğnesi olarak bilinen bu iğne ile çatlatır.

Çatlatma iğnesinden kaç gün sonra test yapılmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Çatlatma iğnesi nasıl yapılır sorusuna ise bir çok kaynak farklı cevaplar verse de bugün uygulanan en geçerli yöntemler kalçadan tozu sulandırarak uygulanan pregnyl ampul ve karından sulandırılarak cilt altına enjekte edilen Ovitrelle iğneleridir. Tüp bebekte çatlatma iğnesi ve Aşılama tedavilerinde çatlatma iğnesi ise hamilenin progesteron  salgılayıp hamileliğini sürdürmesi amacı ile yapılır.

Çatlatma iğnesi gebelik testini etkiler mi ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Çatlatma iğnesinin henüz ciddi bir yan etkisi görülmemiştir. Çoğu yan etki basittir ve hamileliliğin belirtileri ile aynı tarzdadır. Bu iğne doktorlar tarafından sadece ihtiyaç durumunda kullanılması tavsiye edilen bir tedavi çeşididir.