X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Cinsiyet tahmini kaç haftalıkken belli olur ?

Cinsiyet Tahmini Kadınlar Kulübü Hamilemiyim - Cinsiyet tahmini kaçınca haftada belli oluyor işte tüm ayrıntılar sitemizde sizlerle...

Cinsiyet Tahmini Kadınlar Kulübü Hamilemiyim - Cinsiyet tahmini kaçınca haftada belli oluyor işte tüm ayrıntılar sitemizde sizlerle...

Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra merakınız artık bebeğin kızmı yada erkekmi olacağı olur. Geçmişten günümüze bebeğin cinsiyetini tahmin eden bir çok yöntem uygulanmıştır. Bu uygulamaların çoğunun aslın da bilimsel bir dayanağı yoktur. Bebeğin cinsiyeti gebeliğin 17-18 ve 20. haftasın da bir ultrason muayenesi ile görebilirsiniz.

 

 

 

Bebeğinizin cinsiyetini keşfetmek, hamileliğin heyecan verici bir parçasıdır. Ultrason yüksek frekanslı ses dalgaları, bebeğinizin rahmin içinde iken görüntüleri üretir. Ultrason ile cinsiyet tahminin de yanılmalar nadiren olur. Bu duruma bebeğin pozisyonu , bacak arasına sıkışan kordon neden olabiliyor.

Çin takvimi ile cinsiyet belirme yöntemini duymuşsunuzdur. Bu yöntem hakkında bazı insanlar doğruluk payının olduğunu söylüyor. Bu durum bilimsel kanıttan yoksundur. Hatta size bir ip ucu vereyim çinlilerin ortaya attığı bu yöntem işe yaramış olsaydı çinde kız nüfusta patlama olmazdı .

Çin Takvimi Cinsiyet Hesapla

Haberi Okumak için Tıklayın

Bebeğin cinsiyetini tahmin etme ile ilgili diğer söylemler şunlardır. Tatlı ve tuzlu hatta protein açısın dan zengin besinler tüketiyorsanız bebek erkektir. Ekşi besinler tüketiyorsanız bebek kızdır. Sabahları çok sık kusuyorsanız bebek kız olabilir. Ten ve saçınız parklak görünüyorsa bebek erkektir. Gebelikte güzelliğinizden eser kalmadıysa bebek kızdır.

Gebelikte karnınız düşükse ve sivri ise bebek erkektir. Gebelikte karnınız yüksekse ve genişse bebek kızdır. Gebeliğin ilk günlerinde hcg değerinin yüksek çıkması kız çocuğa işaretmiş. Yüzük testi ile bebeğin cinsiyeti tahmin edilebiliyormuş. Bir alyansa ip geçirilir ve hamile kaının karnı üzerine bu yüzük sarkıtılır. Yüzük yuvarlak dönüyorsa bebek kız ileri geri geliyorsa bebek erkekmiş.

Tuhaf yöntemlerden biride sarımsak testidir. Sarımsak cilde sürülüyor koku çabuk geçiyorsa bebek kız, koku uzun süre kalıyorsa bebek erkekmiş. Bir diğer ilginç yöntem anne adayının kafasının üzerine tuz koymak. Anne adayı farkında olmadan elini kafasına götürürse bebek kız götürmez ise bebek erkekmiş. Son olarak makas testi var. Bu inanışa göre makas açılır ve bir minderin altına konur. Anne adayı oraya oturursa bebek kız oturmaz ise bebek erkekmiş.

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Evet sevili okurlar ultrason dışın da bebeğin cinsiyetini kesin olarak öğrenmek mümkün değil. Bu verdiğimiz yöntemlerin kesinlikle bilimsel bir dayanağı yoktur. Eğlence amaçlı yöntemlerdir. Bebeğinizin cinsiyeti merakınızı katlayabilir fakat sabırlı olmalısınız . Daha önce belirttiğimiz gibi en erken 17 18 ve 20. haftalarda bebeğinizin cinsiyetini görebilirsiniz.