X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Clexane Kullananlar bu ilaç hakkında bilmeniz gereken bilgiler burada

Kan yaşamsal bir sıvıdır. Kanın vücudunuzun tamamında ömür boyu sürekli ve sorunsuz akması gerekir. Ancak bir kesik veya yaralanma olduğunda kan kaybını önlemek için kan pıhtılaşması olur. Kanın pıhtılaşması böyle durumlarda can kurtarır ancak bunların dışında kanın pıhtılaşması kalp krizi , inme veya diğer ciddi tıbbi problemlere neden olabilirler.

Kan yaşamsal bir sıvıdır. Kanın vücudunuzun tamamında ömür boyu sürekli ve sorunsuz akması gerekir. Ancak bir kesik veya yaralanma olduğunda kan kaybını önlemek için kan pıhtılaşması olur. Kanın pıhtılaşması böyle durumlarda can kurtarır ancak bunların dışında kanın pıhtılaşması kalp krizi , inme veya diğer ciddi tıbbi problemlere neden olabilirler.

Hamilelik döneminde kan pıhtılaşması görülmesi yaygın bir surumdur.Yaygın olmasının yanın da gebeler için endişe yaratacak bir sorundur. Gebeler kan pıhtılaşmasının bebekleri için risk oluşturup oluşturmadığını merak ederler.Hamilelikte derin ven trombozu kan pıhtılaşmasına neden olabilir. Kan pıhtılaşması,kolda, bacakta,pelvis bölgesinde baldır gibi bölgelerde ağrıya ve şimelere sebebiyet verebilir. Tek başına semptomlarla kan pıhtısının teşhis edilmesi çok zordur.

Bazı risk faktörleri, kan pıhtı alma şansınızı artırır. Kısa bir süre önce hastanede kalış, özellikle uzun süren veya büyük bir ameliyatla ilgili olan bir hastada kan pıhtısı riskini artırır.Şişmanlık,gebelik,uzun süre yatakta kalma,sigara içme , kanser gibi rahatsızlıklarda kan pıhtısı riskini artırır.Doktorunuz kan pıhtısını belirlemek için sizden testler isteyebilir. Birçok durumda, ilk adım noninvaziv bir ultrason olacaktır. Bu test, doktorunuza teşhis koymasına yardımcı olabilecek damarlarınızın bir görüntüsünü gösterecektir.

Gebelik süresince bir çok değişime uğrarsınız. Fizyolojik,hormonal ve pskilojik olarak dalgalanmalar olucaktır.Kanın pıhtılaşmasıda fizyolojik değişimden kaynaklanmaktadır. Gebeliğin her dönemini takip etmek önemlidir. Gebe olduğunuzu öğrendikten sonra mutlaka hekim kontrolünde olun. Bu gebelik sürecinizin sağlıklı ilerleyip ilerlemediği hakkında bilgi vericektir. Gebeliğin ilk haftalarında düşük vakaları görülmektedir. Düşük yapan,düşük tehdidi olan hastalara clexane kan sulandırıcı iğne verilmektedir. Bu iğne sizi kan pıhtılaşma sorunun dan koruyacaktır. Hekiminiz bu durumda aspirinde reçete edebilir.

Clexane kan sulandırıcı iğne kullanıp sağlıklı doğum yapan bir çok hasta var. Kan sulandırıcı iğnenin yanın da sağlıklı beslenerekte pıhtılaşmayı önleyebilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, kuşkonmaz, brüksel lahanası gibi. Clexane kan sulandırıcı iğneyi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın ve devam edin.

Sevgili takipçilerimiz clexane kan sulandırıcı iğneyi gebelikte nasıl kullandınız ? Gebelik süreciniz nasıl geçti ? Konuya dair yorum ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, bir çok anne adayına ışık olabilirsiniz. Anne adaylarımıza sağlıklı gebelik süreci diliyoruz..