X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Dış gebelik geçirdiğimi anlayabilirmiyim?

DIŞ GEBELİK OLANLAR YAŞAYAN Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Sitesinde cevaplar bulabilecekler...

DIŞ GEBELİK OLANLAR YAŞAYAN Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Sitesinde cevaplar bulabilecekler...

Dış Gebelik Nedenleri Tedavisi Nasıl Olur ?

Dış gebelik bir çok anne adayının korkulu rüyasıdır.Sayfamıza dış gebelik hakkında her gün sayısız sorular almaktayız.Daha önce dış gebelik hakkında bilgiler vermiştik.Dış gebelik hakkında devamlı sorular aldığımız için bu konuya tekrar değinmek istedik.Dış gebelik nedir,dış gebelik belirtileri nelerdir,dış gebeliği nasıl anlayabilirim, hcg değerime göre dış gebelik riskim varmı tüm merak edilen bu soruların cevapları makalemizde..

Dış Gebelik Nasıl Oluşur ?

Öncelikle dış gebelik nedir ona değinelim..Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın rahim içi yerine rahim dışında herhangi bir dokuya tutunup  yerleşmesidir.Normal koşullarda gebelik embriyonun rahim tabakasının içinde ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise, durum tam tersidir.  Döllenme yani tüplerde gerçekleşir. Belirtileri tıpkı normal gebelik gibi seyretmektedir bu yüzden  teşhisi hemen yapılamaz.

dış gebelik miyim nasıl anlayabilirim

Dış Gebelik Belirtileri Normal Gebelikle Aynı Seyreder

Gögüslerde hassasiyet, bulantı, kusma, idrar ve kanda gebelik testlerin pozitifliği vb. normal gebelik gibidir ve belirti vermez. Kontroller yapılana kadar, gebeliğin normal mi yoksa dış gebelik mi olduğu anlaşılamayabilir. Zamanında müdahale edilmezse dış gebelik hayati, tehlike oluşturabilir.Gebeliğin ilk sürecinde eğer bir hekim kontrolünden geçilmediyse dış gebeliğin anne adayı tarafından anlaşılması zordur.Bu yüzden  bu belirtieri yaşıyorsanız mutlaka hekime görünün.

Dış Gebelik Kanama Yapar mı Kaç Gün Sürer Ne Zaman Başlar Biter ?

Tek taraflı karın ağrısı,vajinal kanamalar ,ishal ,kusma baş dönmesi..Bu belirtiler hamileliğin 5. ve 14. haftaları arasında görülmeye başlar ..Peki dış gebelik neden olur ? İleri yaş gebelği,sigara içilmesi, genital sistem enfeksiyonu,rahim ve tüplerde hasar ve enfeksiyon gibi nedenler dış gebeliğe neden olabilir.

DIŞ gebelik nasıl tespit edilebilir ?

Özetle ;Gebeliğinizi hcg testi ile teyit ettikten sonra mutlaka hekime görünüp muayene olun.Dış gebelik teşhis edilmediği taktirde hayatınızı tehlikeye sokabilir. Dış gebeliğin ilk aşamaları normal gebelik gibidir ve genel olarak, gebelik belirtileri olan adet döneminin atlanması, göğüslerin hassaslaşması, mide bulantısı görülebilir. Dış gebeliği kendi bildiğiniz yöntemler ile tespit edemezsiniz. Bunu Tespit Etmenin Tek Yolu BETA HCG testinin ikişer gün ara ile yapılması, ve sonuçlarının ise doktor tarafından okunması ile belli olur. Tabiki ailenizde ya da siz de daha önceden dış gebelik geçirmiş olmak, ailedeki diğer kadınlarda öykünme var ise siz biraz daha risk altındasınız demektir.

Dış gebelik şüphesi taşıyan hastalara belli aralıklarla HCG testi yapılır ve müdahale edilir. Sizlerin merakını ve üzüntüsünü anlıyoruz lakin bu ciddi bir konu..İnternette okuduklarınızla kafanızı karıştırıp zaman kaybetmeyin.En doğru bilgi ve teşhis için hekim kontrolünde olun..

Beta HCG testi örneği

Haberi Okumak için Tıklayın

Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmeleri dileklerimizle..

Dış Gebelikte Beta Hcg Değerlerini iyi okuyabilmek adına sizlere daha önceden açtığımız hangi bhcg değeri nasıl okunmalı diye tüm bilgileri sunmuştum. Dileyen kadınlarımız lütfen aşağıdaki konudan daha ayrıntılı ve doğru bilgi edininiz. Konumuz ile ilgili sorularınız olur ise lütfen yorum atmaktan çekinmeyiniz.

Beta HCG değerleri

Haberi Okumak için Tıklayın