X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Dış gebelik olduğumu nasıl anlarım ?

Dış gebelik normaldışı gerçekleşen bir gebelik halidir. Hergün sayfamıza  hamile olduğunu öğrenen bayanlar tarafından ,gebeliğinin dış gebelik olup olmadığı hakkında yüzlerce soru almaktayız. Gelen sorular ilk defa anne olacakların ne kadar endişeli olduğunu gösteriyor.

Dış gebelik normaldışı gerçekleşen bir gebelik halidir. Hergün sayfamıza  hamile olduğunu öğrenen bayanlar tarafından ,gebeliğinin dış gebelik olup olmadığı hakkında yüzlerce soru almaktayız. Gelen sorular ilk defa anne olacakların ne kadar endişeli olduğunu gösteriyor.

Hcg değerim 110 dış gebelikmi, Hcg değerim 11000 bu dış  gebelik olabilirmi, doktorum keseyi görmedi dış gebelikmi geçiryorum gibi soruları sıklıkla alıyoruz. Bizde anne adaylarımızın hem merakını hemde endişesini gidermek adına bu makaleyi yazma gereği duyduk. Makalemizin devamın da dış gebelikle ilgili tüm ayrıntıları bulabilirsiniz..

Dış gebelik spermle yumurtanın döl yatağı dışında  oluşup sıklıkla tüplerde yerleşmesi ve gelişmesidir.  Normal gebelikte döllenen yumurta rahimde yerleşip gelişmeye başlar. Dış gebelikte ise genelde döllenen yumurta tüplerde gelişir ve büyür .Bu durum  normal değildir ve anne adayının hayatına mal olabilir.

Dış gebelik tüplerin birinde gelişip büyüdüğü zaman etrafındaki dokulara zarar verir ve etrafındaki damarların yırtılmasına neden olur. Yırtılan damar sonucu kanama başlar . Bu durum anne adayı için hayati risk oluşturur. Hayati risk durumunda yapılacak ilk müdahale ameliyattır.  Fakat günümüzde erken teşhis edilen dış gebelik ilaçlada tedavi edilebilmektedir. Dış gebeliği normal gebelikten başta ayırd etmek güç olucaktır. Tıpkı normal gebelik gibi dış gebeliktede hcg değeri gebelik lehinedir. Hastada mide bulantısı baş dönmesi, kokulara karşı hassasiyet durumları olabiliyor.

Dış gebelik başlarda belirti vermez. İlerleyen aşamalarda şiddetli kasık ağrıları olabilir. Kadının yaşı, rahim içi yapışıklıklar, tüplere ve kanallara bağlı sorunlar, sigara tüketimi, genital kitleler, çok sayıda kürtaj  dış gebeliğin nedenleri arasındadır.

Dış gebelik belli aralıklarla yapılan hcg testi ile anlaşılabilir. Değer olduğundan fazla yükselir .Hekim muayenesi ile durum netleşir ve hastaya tedavi  uygulanır. Bu yüzden bize gelen her hcg değerine gebelik var derken biraz ihtiyatlı davranıyoruz. Her hcg değeri gebelik lehine olmayabilir. Gebeliğin teyidi için hekim kontrolü şart. Bazı anne adayları hamile olduğunu öğrendikten sonra sadece keseyi göebileceği haftada hekim kontrolüne başlar. Bizim anne adaylarına tavsiyemiz hamile olduğunuzu öğrendikten hemen sonra hekim kontrolünde olmalıdır.  Ayrıca kendi kendinize hcg değerine bakıp gebeliğinizin seyri hakkında tahminlerde bulunmayın. En sağlıklı bilgiyi ancak hekiminizden alabilirsiniz. Dış gebelik nedir,dış gebeliğin tedavisi hakkındaki bilgileri  incelediniz. Dış gebelik ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir,sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.