X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum ile ilgili bilinmesi gerekenler

Çok heyecanlı bir zaman .  Sabırın yerini sabırsızlık aldı ve bir an önce bebeğinizle buluşmayı diliyorsunuz. Dokuz ay boyunca beklediniz  nihayet bebeğiniz size ve hayata merhaba demeye hazırlanıyor. Doğum ile ilgili  hem heyecan hem endişe duyuyorsunuz. Doğum  hakkında merak ettiklerinizi bu yazıda  bulabilirsiniz..

Çok heyecanlı bir zaman .  Sabırın yerini sabırsızlık aldı ve bir an önce bebeğinizle buluşmayı diliyorsunuz. Dokuz ay boyunca beklediniz  nihayet bebeğiniz size ve hayata merhaba demeye hazırlanıyor. Doğum ile ilgili  hem heyecan hem endişe duyuyorsunuz. Doğum  hakkında merak ettiklerinizi bu yazıda  bulabilirsiniz..

 

Doğum, birkaç aşamaya bölünmüştür ve doğum sürecinde her biri belirli bir rol oynamaktadır. Vücudunuza neler olduğunu anlamak, kaygılarınızı gidermekte ve bebeğinizin doğumuna konsantre olmanıza yardımcı olacaktır. Doğum, doğum nedir,doğum belirtileri,doğum nasıl anlaşılır,doğum nasıl gerçekleşir ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

 

Bebeğin sadece% 3-5'i tahmini vade tarihlerinde doğar; bebeklerin yaklaşık% 40'ı tahmini varış tarihinden iki hafta önce doğar ve% 40'ı ise iki hafta sonra doğar. Gebelerin çoğu doğum işaretlerini yaşasada  kimisi  herhangi bir belirti yaşamayabiliyor. Peki doğumun işaretleri nelerdir ?  Tüm ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Suyun gelmesi

Yaygın olarak suyun gelmesi olarak bilinen bu durum, amniyotik kese (bebeği çevreleyen sıvı dolu kese) patlar ve amniotik sıvı damlama veya rahimden boşalmaya başlar. Bu doğumun ilk işartlerindendir.

Kasılmalar 

Kadınlar arasında farklılık gösterebilen ve menstrüel kramplara benzer şekilde vurma, sıkma, bıçaklama veya benzeri olarak tanımlanabilen kasılmalar doğumun belirtisidir . Kasılmalar uterusunuzun sıkılıp bırakılmasıdır. Bu hareketler sonunda bebeğinizin rahim ağzından geçmesine yardımcı olur. Kasılmalar, ağır kramp veya sırttan başlayan ve öne doğru hareket eden basınç gibi hissedilebilir.

Serviks rahmin vajinaya açılan en düşük kısmıdır. Serviks yaklaşık 3 ila 4 santimetre uzunluğunda boru şeklindeki bir yapıdadır ve rahim boşluğunu vajinaya bağlayan bir geçit bulunur. Doğum sırasında, serviksin rolü, gebeliğin devam etmesinden bebeğin doğumunu kolaylaştırmaya kadar değişmelidir. Sonunda, servikal kanal, servikal açıklığın kendisinin 10 santimetre çapına ulaşıncaya ve bebek doğum kanalına geçene kadar açılmalıdır. Ağır yaralanmalar yaygın olmamasına rağmen, bu süreçte serviks yırtılabilir ve nihayetinde onarım gerektirebilir.

Normal doğum yapmaya karar verirseniz.

Doğal bir doğum yapmaya karar verirseniz (ağrı kesici olmadan doğum yaparsanız), her türlü hissi hissedeceksiniz. En çok deneyimleyeceğiniz iki duyu, acı ve baskı olucaktır.

Epidural Olmayı Seçtiyseniz

Doğum sırasında hissettiğiniz şey, epidural bloğun etkisine bağlı olacaktır. İlaç sinirleri düzgün şekilde etkisiz hale getirirse, hiçbir şey hissetmeyebilirsiniz. Eğer orta derecede etkili ise, biraz baskı hissedebilirsiniz.

Bebek vajinaya girerken cildiniz ve kaslarınız esniyor. Labia ve perineum (vajina ve rektum arasındaki bölge) sonunda maksimum germe noktasına ulaşır. Bu noktada, cilt yanmış gibi hissedilebilir . Bebeğin kafası ortaya çıktıkça, basınçtan büyük bir rahatlama olur, ancak muhtemelen yine de biraz rahatsızlık hissedersiniz. Bebeğin başı çıktıktan sonra omuzlar görünmeye başlar doktorunuz  biraz daha ıkanmanızı  istiyecektir. Tam bir ıkınmayla bebeğin tüm vücudu nihayet dışarı çıkar.Plasenta  bebeği dokuz ay boyunca destekleyen ve koruyan amniyotik kesedir. Doğumdan hemen sonra plesanta dışarı çıkacaktır.Plesenta kendiliğinden çıkmaz ise müdahale gerekebilir.