X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum kontrol hapı kısırlık yaparmı ?

Doğum kontrol hapları yüksek etkinlik ve düşük yan etkilerinden dolayı ,kadınlar tarafın dan gebelikten korunmak için kullanılan , bir korunma yöntemidir.  Doğum kontrol hapları düzenli kullanıldığın da istenmeyen gebeliği % 99  önlemektedir.

Doğum kontrol hapları yüksek etkinlik ve düşük yan etkilerinden dolayı ,kadınlar tarafın dan gebelikten korunmak için kullanılan , bir korunma yöntemidir.  Doğum kontrol hapları düzenli kullanıldığın da istenmeyen gebeliği % 99  önlemektedir.

Doğum kontrol hapları ,  östrojen ve progesteron hormonlarını içerir.İçinde bulunan hormonlar sayesin de , hormonların kontrolünü sağlayarak  yumurtlamanın olmasını engeller. Haliyle de , yumurtlama gerçekleşmiyeceğin den hamileik meydana gelmez.  Doğum kontrol hapları  ile ilgili sayfamıza sıklıkla sorular almaktayız. Bize sıklıkla  yönletilen  sorular dan biri de doğum kontrol hapı kısırlık yapar mı ?  Bu sorunun cevabını tüm ayrıntıları ile yazımızın devamın da bulabilirsiniz..

 

Doğum kontrol haplarını özel durumlar dışında her bayan kullanabilir.  Doğum kontrol hapları gebeliği engellediği gibi , adet düzensizliği tedavisinde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda adet dönemin de aşırı sancısı olanlara da hekimler tarafın dan tavsiye edilmektedir.

 

Adet dönemin de aşırı kanaması olanlar da , fonksiyonel yumurtalık kisti tedavilerinde ,adet öncesi yaşanan gerginliklerde de doğum hapı kullanılmaktadır. Doğum kontol hapları  yumurtalık ve tüpleri içine alan iltihabi durumlara karşı da etkilidir.  Aynı zaman da doğum kontrol hapı sosyal açıdan da avantajdır. Doğum kontrol hapı ile adet dönemini erkene alabilir yada ileri bir tarihe erteleyebilirsiniz..

 

Doğum kontrol hapları  ilk kullanıldığın da baş ağrısı, mide bulantısı,itahsızlık,kilo artışı ,gögüs ağrısı , bacak ağrısı gibi durumlara da neden olabilir  Bu saydığımız durumlar süreklilik arz ettiğin de durum mutlaka hekime bildirilmelidir.  Aynı zaman da doğum kontrol hapı ilk kullanıldığı ayda lekelenme  yada ara kanamaya yol açabilir .Bu durum sizi korkutmasın.

 

Gelelim doğum kontrol hapının kısırlık yaparmı sorusuna . Halk arasın da doğum kontrol hapının kısırlık yaptığı inanışı vardır ve bir çok kadın bu söylentilerden dolayı doğum kontrol hapını kullanmaktan korkar. Öncelikle bu söylentinin aslı olmadığını belirtelim.Doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz. Fakat dış gebelik olasılığını, enfeksiyon riskini, vajinal akıntıları artırabilir ..Doğum kontrol hapı ile ilgili tüm ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaştık. Doğum kontrol hapını kullanmadan önce mutlaka jinekolojik muayeneden geçmenizi öneriyoruz. Doğum kontrol hapı ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..