X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğum sonrası adet düzensizliği neden olur ?

Doğum sonrası bir çok bayan da adet düzensizliği görülebilmektedir. Bu durum  bayanları endişelendirdiğin den  doğum sonrası adet düzensizliği hakkın da bu makaleyi hazırladık. Doğum sonrası adet düzensizliği normalmidir, doğum sonrası adet düzensizliği neden olur  ? Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da..

Doğum sonrası bir çok bayan da adet düzensizliği görülebilmektedir. Bu durum  bayanları endişelendirdiğin den  doğum sonrası adet düzensizliği hakkın da bu makaleyi hazırladık. Doğum sonrası adet düzensizliği normalmidir, doğum sonrası adet düzensizliği neden olur  ? Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da..

Doğum sonrası adet düzensizliği  neden olur sorusunun yanıtını geniş kapsamlı olarak ele alalım. Doğum sonrası kanama , ister sezeryan ister normal doğum olsun 40 gün sürer.  Bu kanama adet kanaması değildir.   Doğumdan sonra kalan kalıntıların atılması için gerekli bir kanamadır.

Doğum sonrası  ilk adet kanaması  genellikle düzenli emziren bayanlarda 6 ay sonra başlar.  Bazen bu durum 1 yılı da bulabilir.  Çok ender olarak düzenli emziren kadınlarda 6 aydan öncede adet kanamsı başlayabilir.  Düzenli emzirme olduğuğu halde adet düzensizliği olabilmektedir. Doğum sonrası bebeğini düzensiz yada hiç emzirmeyen bayanlar da   adet kanaması 3 aydan sonra başlayabilmektedir. Emzirme dönemi bittiğin de her ay düzenli olarak adet kanaması gerçekleşmektedir. Doğum sonrası adet düzensiliği bu sebepler den ötürüdür.

Doğumdan Sonra Ne Zaman Adet Olunur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Doğum sonrası adet düzensizliği  , belli bir süre sonra adeti başlayan anne emzirmeye devam ediyorsa düzensizlik olabilmektedir. Bu durum da adet gecikmeleri olabilir.  Adet düzensizliği ancak emzirme sonlanın ca düzenli olur.Doğum sonrası  adet düzensizliği söz konusu ise öncelikle gebelik testi yapın.  Bazı bayanlar adet düzensizliğini tamamiyle emzirmeye bağlamaktadır. Ve gecikmenin emzirme kaynaklı düşündüğün den  gebelik olasılığını akla getirmemektedir.  Ayrıca doğum sonrası adetin başlamaması sizi gebelikten korumaz. Bu yüzden doğum sonrası uygun bir gebelikten korunma yöntemi tercih etmelisiniz.

Doğum sonrası adet başlangıcı kişiden kişiye değişebilir. Bu yüzden doğum sonrası adet düzensizliği olabilir.  Doğum sonrası homonal değişimler adet düzensizliğine yol açabilmektedir. Vücudun hormon dengesini sağlaması bir kaç ayı bulabilir. Doğum sonrası kanama önce kırmızı renkte , zamanla pembe renge dönmektedir.

Özetle ; Doğum sonrası adet düzensizliği  emziren yada emzirmeyen bayanlarda görülebilmektedir.  Doğum sonrası adet düzensizliği  4 aydan uzun sürdü ise mutlak surette hekime muayene olunmalıdır. Doğum sonrası adet düzensizliği  emzirmeyen kadınlar da doğum kontrol hapları önerilerek tedavi edilebilmektedir. Emziren bayanlar kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmamalıdır.

Kürtaj sonrası adet düzensizliği olur mu Ne zaman adet olunur ?

Haberi Okumak için Tıklayın