X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Doğurganlık sorunları nelerdir? (Kısırlık )

İnfertilite nüfusun büyük bir bölümünü etkiler , çiftlerin yaklaşık % 16 sı korunmasız bir ilişkiden 1 yıl sonra gebe kalmayı başaramaz . Bu yazıda hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlık sorunlarına neden olabilecek bir dizi konuya değinilmektedir.Kadınlarda, erkeklerde doğurganlık sorunlarına neyin neden olabileceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, aşağıda en sık karşılaşılan durumları veya kısırlık nedenlerini bulacaksınız.

İnfertilite nüfusun büyük bir bölümünü etkiler , çiftlerin yaklaşık % 16 sı korunmasız bir ilişkiden 1 yıl sonra gebe kalmayı başaramaz . Bu yazıda hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlık sorunlarına neden olabilecek bir dizi konuya değinilmektedir.Kadınlarda, erkeklerde doğurganlık sorunlarına neyin neden olabileceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, aşağıda en sık karşılaşılan durumları veya kısırlık nedenlerini bulacaksınız.

 

 

İnfertilite vakalarının yaklaşık üçte biri, kadınlarla ilişkilidir, erkeklerde ise % 20 geri kalanı ise hem erkekten hemde kadından kaynaklanan problemlerdir. Bazı çiftler ise nedensiz gebe kalmayı sağlayamazlar.Kadınlar için infertilite genellikle Fallop tüpleri veya uterusuyla ilgili hormonlar veya sorunlar ile ilgilidir. Bir kadın yumurtlamadığı takdirde, bunu mümkün olan en kısa sürede tanımlamak ve tedavi etmek gerekir.Erkekler için infertilite genellikle düşük sperm sayısı ve erektil disfonksiyon ile ilişkilidir. Kilo, sigara içme ve alkol alımı gibi yaşam tarzları kadın ve erkek için doğurganlığı azaltabilir.

Hormonal problemler kadınlarda gebe kalmayı engelleyebilir. Yumurtlamayı etkileyen hormonal rahatsızlık birçok faktörden kaynaklanabilir. Bunlar ağırlık, stres, yorucu egzersiz ve hastalıkta dramatik değişiklikler içerir.Menopoza girdikten sonra, hamilelik mümkün değildir ve menopoza kadar (perimenopoz), hamile kalmak çok zor olabilir. Fallop tüpleri yumurtayı yumurtalıktan uterusa taşır. Fallop tüplerinizdeki bir tıkanıklık, spermin yumurtayı almasını engelleyebilir; Rahimdeki bir büyüme, döllenmiş yumurtayı implantasyon aşamasında durdurabilir. Tıkalı Fallop tüplerinin en yaygın nedeni, tedavi edilmeden bırakılmış bir klamidya enfeksiyonu. Klamidya, korunmasız cinsel yolla kolayca bulaşan yaygın bir enfeksiyondur. Bazı kadınlar semptomların olmaması nedeniyle bir klamidya enfeksiyonu geçirdiklerini tamamen farkında olmayabilirler.

Myomlar , Endometriozis gebe kalmayı engelleyebilir.Endometriozis ağır veya çok ağrılı dönemlere neden olabilir. İlaçla veya ekstra dokuları çıkararak tedavi edilebilir.Bir erkeğin doğurganlığını etkileyen üç ana konu vardır: düşük sperm sayısı veya zayıf sperm kalitesi, erektil disfonksiyon ve diğer daha az yaygın nedenler. Erkekte fazla sperm yoksa, yumurtayı dölleyen bir sperm olasılığı azalır. Eğer sperm kalitesi düşükse, yumurtayı döllemek için yumurtaya ulaşamayabilir . Sperm sayısı ve kalitesi önemlidir. Erkek doğurganlığı problemlerinin daha az yaygın nedenleri arasında, testislerden sperm taşıyan tüpte bir tıkanıklık, genetik bir durum, hormon sorunları veya diğer daha nadir durumlar yer alır.

Hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlık çok fazla alkol ve sigara tüketiminden etkilenebilir.Kilolu ya da fazla kilolu olmak adet döneminizi değiştirebilir . Kilolu erkekler daha düşük sperm sayısına ve zayıf sperm kalitesine sahip olabilirler. Siz veya eşiniz herhangi bir ilacı alıyorsanız, doğurganlığınızı etkileyip etkilemediğinden emin olun.Bir kadın, ömür boyu yumurta tedarikiyle doğar ve bu sayı, yaşla birlikte yavaş yavaş azalır. Yumurta yetmezliği gebe kalmada sıkıntı yaratır.

Bazen tüm klinik testler normal olarak raporlanır ancak yıllar geçtikten sonra hamile kalmazsınız. Bu çok sinir bozucu ve üzücü olabilir çünkü bunun üzerinde odaklanabilecek ya da tedavi edilebilecek hiçbir şey yoktur. Açıklanamayan infertilitesi olan çiftlerin çoğu kendiliğinden gebe kalabilir.Sevgili okurlar doğurganlık problemleri ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve önerilerinizi bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.