X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Düşük sonrası görülen komplikasyonlar

Bir düşük olayıyla başa çıkmak asla kolay değildir; Aslında, bir kadının hayatında üstesinden gelmesi gereken en yıkıcı şeylerden biridir. Düşük yapıldığında ilk periyodun başlaması önce zaman alabilir.  Bununla birlikte, düşük yaptığınızı biliyorsanız, bir sonraki adımınız için hazırlıklı olmalısınız. Düşükten sonra farkedeceğiniz ilk  şey, menstruasyon döngüsünde bir değişiklik olmasıdır.

Bir düşük olayıyla başa çıkmak asla kolay değildir; Aslında, bir kadının hayatında üstesinden gelmesi gereken en yıkıcı şeylerden biridir. Düşük yapıldığında ilk periyodun başlaması önce zaman alabilir.  Bununla birlikte, düşük yaptığınızı biliyorsanız, bir sonraki adımınız için hazırlıklı olmalısınız. Düşükten sonra farkedeceğiniz ilk  şey, menstruasyon döngüsünde bir değişiklik olmasıdır.

 

 

Spontan düşük, vücudun gebeliğin 20. haftasında bir cenini bırakması durumunda ortaya çıkan bir duruma atıfta bulunur. Vücudunuz iyileştikçe adet döngüsünün normale dönmesi zaman alabilir. Düşükten sonraki ilk döneminiz hCG seviyelerinin sıfıra dönmesinden dört hafta sonra ortaya çıkmalıdır. Pek çok muayene, HCG seviyeleri 5in altına düşene kadar bu seviyeleri ölçer, bu nedenle tam olarak normal kanamanın ne zaman beklendiğini belirlemek zor olabilir.Yumurtalıklarınız düşükten birkaç hafta sonra bir yumurta üretebilir; bu da düşükten sonra 4-6 hafta içinde ilk döneminizi yaşayacağınız anlamına gelir.

Düşük sonrası septomlar

Düşükten sonra  kanama genellikle bir hafta içinde yavaşlar, ancak düzenli kanama bittikten sonra bir hafta boyunca rasgele lekelenme meydana gelebilir. Saptamayı bitirince, HCG düzeyleriniz sıfıra ulaşmalıdır. Ayrıca vajinadan çıkan kahverengi veya sarı bir deşarj görebilirsiniz. Bu  doğal bir servikal mukustur. Vücudunuzun hormonları normal seviyelerine geri gelene dek  düzensizlik olabilir.. Bazı durumlarda, döneminiz düşükten sonraki yedi haftaya kadar geç gelebilir.

Bu noktada bir doğurganlık monitörü, yumurtladığınızı iddia edebilir, ancak bu genellikle yanlıştır. Çoğu durumda, düşükten sonra ilk devrede yumurtlamayacaksınız. Anormal vücut ısısı veya geç dönem gibi gebelik belirtileri, bu süre zarfında yanlış bir izlenime neden olabilir. Vücudunuz normal döngüsüne dönmek için çalıştıkça semptomlarda bir dalgalanma görülür.Sonra bir iki hafta sonra kanamanız tekrar başlayacaktır. Bu yeni kanama ağır olabilir ve ağrı ve kramp eşlik edebilir.

Kanamanız ya da lekelenmeniz birkaç hafta boyunca tamamen durmadan devam ederse iyileşmenizi engelleyen bir sorun olabilir. Lekeli ve şiddetli kanama arasında geçiş yaparsanız ve HCG seviyeleriniz hala yüksek ise parça kalmış olabilir.Bu durumda yapmanız gereken en kısa zaman da doktora görünmektir.Bir düşük sonrası, vücudun iyileşmesi için zamana ihtiyacı vardır. HCG'nin sisteminizden çıkması ve vücudunuzun normale dönmesi biraz zaman alabilir . HCG düzeyleriniz sıfıra döndükten sonra, ilk döneminiz yaklaşık dört hafta sonra başlamalıdır.

Gebe kalmayı denemeden önce vücudunuza biraz zaman kazanın. Hazır olduğunuzu hissettiğinizde deneyebilirsiniz, ancak tekrar denemeden önce birkaç hafta kendinize bir göz atmanız iyi bir fikirdir. Düşük yapmak, duygusal ve fiziksel olarak hem ezici bir deneyim olabilir. Bu nedenle, vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olmak için adımlar atmanız önemlidir. En önemli şey, dengeli bir diyet  ile beslenmek ve yaşam şeklinize dikkat etmektir