X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

En erken gebelik belirtileri nasıl oluyor ?

Hamilelik belirtileri ilk hafta erken gebelik belirtileri kadınlar kulübü hamilemiyim sitesinde sizleri bekliyor. Tüm ayrıntıları ile işte ilk hafta gebelik belirtileri bunlardır.

Hamilelik belirtileri ilk hafta erken gebelik belirtileri kadınlar kulübü hamilemiyim sitesinde sizleri bekliyor. Tüm ayrıntıları ile işte ilk hafta gebelik belirtileri bunlardır.

Çoğu kadın, gebeliğin erken belirtileri konusunda sorular sorar ve belirtilerinin gebelik belirtisi olup olmadığını merak edebilir. Bu makale bir kadının gebeliğin ilk üç ayında karşılaşabileceği en yaygın belirtilere odaklanmaktadır.  Bir kaçırılmış menstrüel periyod çoğunlukla gebeliğin ilk işaretidir ve yaygın bir ilk üç aylık dönem belirtisidir .Tüm kadınlar, hamilelikte erken belirtiler gösterecek veya bu semptomları aynı derecede deneyimleyecektir. Çok erken gebelik belirtileri ve işaretleri başlama zamanı da her kadın için farklıdır.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Genelde ilk belirti adet döneminde gecikme olmasıdır.Gögüs  şişmesi, hassasiyet veya ağrı da sıklıkla erken gebelik ile ilişkilidir.Hamileliğin ilk üç ayında genellikle az miktarda kilo alınır.Birçok kadın gebeliğin ilk aşamalarında belirli gıdalara karşı istekte bulunur. Ayrıca bazal vücut ısısında artış olması gebeliğin başka bir bulgusudur.Bazen sabah bulantısı olarak bilinen mide bulantısı ve kusma , genellikle gebeliğin 4 ila 8. haftasında başlar.Diğer olası erken hamilelik belirtileri , ruh halinde değişim , yorgunluk , cilt pigmentasyon değişiklikleri, sık idrara çıkma ve baş ağrısı dır.

erken gebelik belirtileri nasıl

Gebeliğin erken evrelerindeki kadınlar, hamileliği işaret edebilecek bir dizi farklı belirtiyle karşılaşabilirler. Bir kaçırılmış menstruel dönem sıklıkla gebeliğin karakteristik işaretidir.Kadınlar gebeliğin erken dönemlerinde herhangi bir belirti görmeyebilir, hamile olduğunun ffarkına bile varmayabilir.Hamilelik belirtileri deneyimi oldukça bireyselleştirilmiş ve kadınlar arasında farklılık göstermektedir. Aslında, bir kadın ilk hamilelikte olduğundan ikinci veya daha sonraki gebeliklerinde farklı belirtilerle karşılaşabilir.

 

Neden hamile kalmıyorum?

Haberi Okumak için Tıklayın

Cevapsız bir döneme ( adet gecikmesi ) ek olarak şunlar dahildir:

Göğüslerde hassasiyet

Mide bulantısı ve kusma

Yemek isteği

Yorgunluk

Karında kramp ve şişkinlik

Sık idrara çıkma

Bazal vücut sıcaklığında yükselme

Gögüste değişimler

Cild renginde değişim

Ruh halinde değişim

Baş ağrısı

Ayrıca aşağıdaki linkleri inceleyerek erken gebelik bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Hafta hafta gebelik belirtileri

Hamilelik belirtileri nasıl oluyor ?

Duygudurum salınımları ve stres , gebeliğin erken evrelerinde birçok kadının bildirdiği yaygın belirtilerdir. Hamileliğin erken evrelerinde çoğu kadın, artan duygu veya hatta büyüleyici hisleri tanımlamaktadır. Hormon seviyelerindeki hızlı değişimlerin, bu ruh halindeki değişikliklere neden olduğuna inanılıyor. bir kadının belirtileri olabilir ve hamile olup olmadığından emin olamaz. Gebelikte hassasiyet, yorgunluk, şişkinlik ve hafif kramp gibi erken hamilelikteki pek çok semptom, menstrüel döneme işaret edebilir veya adet öncesi sendromu  ile ilgili olabilir. Menstrüel döneminiz yoksa ve bu semptomlar varsa, hamile olup olmadığını belirlemenin tek yolu gebelik testi almaktır.

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur ?

Haberi Okumak için Tıklayın

 

Yukarıda verdiğimiz bilgiler gebelik belirtileridir. Fakat belirtilere dayanarak gebelik teşhisi yapmak yanıltıcı olabilmektedir. Bu yüzden gebelik şüpheniz varsa mutlaka test yapın.Bir gebelik testi , idrar ve kandaki hormonu, insan koriyonik gonadotropin (hCG) ölçer. Bazı kadınlarda gebeliğin ilk işaretleri gelişmeden önce test pozitif olabilir.  Gebelik testi beklenen menste en az 3 günlük gecikme olunca yapılmalıdır. Gebelik testiniz pozitifse mutlaka teyidi için jinekoloğa görünün.

Hamilelikte memede değişiklikler kadınlar kulübü hamilemiyim'de

Hamilelik süresinde memede şu değişiklikler olacaktır. Göğüsleriniz özellikle regl dönemindekine ek olarak büyüyecek ve uçları koyulaşarak daha da dolgunlaşacaktır. Memelerde özellikle batma hisinin olması gebelik belirtisi bulguları arasındaki en netlerindendir.