X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

En erken gebelik belirtileri nelerdir?

Sayfamıza hergün sıklıkla hamileyim, erken gebelik  belirtileri nelerdir, hamile olduğumu en erken nasıl anlarım, gibi sorular gelmektedir. Hamilelik ile ilgili sayfamız da onlarca konu olmasına rağmen daha açıklayıcı bilgileri sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

Sayfamıza hergün sıklıkla hamileyim, erken gebelik  belirtileri nelerdir, hamile olduğumu en erken nasıl anlarım, gibi sorular gelmektedir. Hamilelik ile ilgili sayfamız da onlarca konu olmasına rağmen daha açıklayıcı bilgileri sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

 

 

Gebelik dönemi septomları belli olsada her kadın farklı deneyim yaşayacaktır. Gebelik belirtileri gebeliğin 4-5. haftasından itibaren başlamaktadır. Gebeliğin ilk septomu yerleşme kanaması ve adet gecikmesidir. Her kadın gebeliğinde yerleşme kanaması görmeyebilir.  Yerleşme kanaması adete bir kaç gün kala yada adet gecikmesinde gerçekleşebilir. Bu duruma kanama dediğimize bakmayın bir pedi doldurmayacak lekelenmelerdir.

 

Kadınlar her ay düzenli olarak adet olmaktadır. Adet dönemi bazı durumlarda sekteye uğrayabilir. Gecikmeler söz konusu olabilir. Adet gecikmesin de ilk akla gelen şey acaba hamilemiyim dir ?  Bu sorunun cevabı ancak ve ancak test yapılarak öğrenilebilir.  Çünkü gebelik planlayan anne adayların da psikolojik olarak gebelik belirtileri oluşabilir. Belirtilerden yola çıkarak hamileik teşhisi yapmak bu yüzden yanlış ve yanıltıcı olur.

 

Bazı bayanlar geciken adet ile birlikte yada adete 2-3 gün kala pembemsi,kahverengi küçük çaplı lekelenmeler görebilir. Bu lekelenmeler  embriyonun rahime yerleşmesi sonucu olmaktadır. Halk arasında üstüne görme dediğimiz bu kanama , 1-2 gün sürmektedir. Bu kanama adet gibi yoğun olmaz . Bunların yanı sıra , gebelik hormonunun artması ile anne adayında baş dönmesi,kokulara karşı hassasiyet,mide bulantıları gebeliğin 4 ve 5. haftasında başlamaktadır.  Aynı zaman da gebeliğin ilk haftası cinsel isteksizlik olabilmektedir.

 

Gebeliğin ilerleyen haftalarında yaklaşık 5. haftalarda gebelik belirtileri başlar. Gögüslerde ağrı,gögüslerde hassasiyet, ve gögüslerde renk değişimi olmaktadır. Gebeliğin ilk haftaları yani adete bir kaç gün kala, kasıklarda ağrı,vajinal akıntıda artış, ağızda pas hissi, iştah artışı yada iştahsızlık,sık uyuma isteği, halsizlik,göz kararmaları olabilmektedir. Bu belirtileri yaşıyorsanız  adetinizin gecikmesini bekleyin ve mutlaka test yapın.

Belirtilerin çoğu psikolojik olmakla beraber adet belirtileri de olmaktadır. Mesela adeta yakın dönemde el ve ayaklarda üşüme,kasık ağrısı,bel ağrısı,mide bulantısı, kabızlık,terleme,yorgunluk uyku hali olabilmektedir.

Konuyu özetlersek ; En erken gebelik belirtileri şunlardır. Adetin gecikmesi , baş dönmesi,mide bulantısı, kokulara karşı hassasiyet ve iğrnenme,cinsel isteksizlik,vajina akıntısında artış ,vücut ısısının yükselmesi, ruh halinde değişimler, karında şişkinlik. Bu e-belirtilerden ilk olarak sadece adet gecikmesini dikkate alın  ve test yapın.Diğer belirtiler gebeliğin ilerleyen haftaların da başlamaktadır.  Gebelik testi yaparken şunuda unutmayın idrardan yapılan gebelik testleri zaman zaman hatalı sonuç vermektedir. Kesin ve doğru sonuç için HCG testi yaptırmanızı öneriyoruz.