X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Evde doğum yapılırmı ?

Hamilelik ve doğum, doğal yaşam olaylarıdır . Eğer sağlıklı birgebeliğe sahipseniz evde doğum yapmayı tercih edebilirsiniz.Bununla birlikte, hamileliğiniz sırasında riskler veya komplikasyonlar varsa, evde doğum yapmak güvenli bir seçenek olmayabilir.

Hamilelik ve doğum, doğal yaşam olaylarıdır . Eğer sağlıklı birgebeliğe sahipseniz evde doğum yapmayı tercih edebilirsiniz.Bununla birlikte, hamileliğiniz sırasında riskler veya komplikasyonlar varsa, evde doğum yapmak güvenli bir seçenek olmayabilir.

 

 

Evde doğum yapmak, kendileri ve bebekleri için mümkün olan en iyi başlangıcı isteyen aileler için güvenli ve tatmin edici bir seçimdir.Babalar, doğum ve doğumda daha yakın ve daha yakın bir katılım sağlayabilirler; bu da hastane ortamında zor olabilir.Kardeşler veya diğer aile üyeleri mevcut olabilirler. Aksine, hastaneler ailelerin aradığı esnekliği sunmayabilir.Aileler, seçtikleri ebe ile bire bir bakım olsa da, kişisel ve samimi desteği isteyebilirler.

Evde kalmak genellikle hastanede sıkışık bir araba yolculuğundan çok daha cazip bir seçenek! Doğum yerinizi seçmek büyük bir karardır. Evde doğum yapmayı seçtiyseniz bu kararı gebelik takibinizi yapan hekimle konuşun.Normal bir hamilelik geçiren sağlıklı bir anneniz varsa ve tıbbi veya obstetrik bir risk faktörünüz yoksa, evde doğum yapmak sizin için bir seçenek olabilir.

Bir ev doğumunu planlayan kadınlar, genellikle tıbbi müdahalelerden ve hastane atmosferinden sakınma arzusundan ötürü bir dizi nedenden ötürü bunu yapabilirler. Ev doğumuna karar vermeden önce, kendinizi ev doğumunun artıları ve eksileri hakkında olabildiğince eğitmek iyi bir fikirdir.Doğum sürecini öğrenmek, kendinizi daha güvenli ve pozitif hissetmenize yardımcı olacaktır.Ev doğumları daha az müdahale gerektirebilir ve anne için daha az yaralanmaya neden olabilir. Fakat bebekler için daha riskli olabilirler.Planlanan ev doğumunu sorgulayan kadınlar, son kanıtlara dayanarak risk ve faydaları hakkında bilgilendirilmelidir

Evde, istediğiniz kadar aile üyesi ya da arkadaşınız da doğuma katılabilir. Doğum sırasında komplikasyonları daha fazla olan anneler, bir hastanede doğum yapmalıdır. Yüksek tansiyon veya diyabet gibi tıbbi durumlar,daha önce sezeryanla doğum yapanlar,Prematüre doğum , preeklampsi , ikizler (veya daha fazlası) veya 37 haftada makat pozisyonundaki bir bebeğe sahip olmak gibi gebelik komplikasyonları olanlar hastanede doğum yapmalıdır.Doğum eylemi sırasında ya da doğumdan hemen sonra evden hastaneye yapılan transferlerin çoğu acil değildir ancak çok yaygındır. Evde doğum yapacaksanzı olası risklere karşı size en yakın hastaneyi belirleyin.

Ev doğumunuz bir doktor veya sertifikalı bir ebe tarafından yapılmalıdır.Evde doğum çoğu kadın için güvenli bir seçimdir. Yalnız unutulmamalıdırki doğum sürecinin nasıl ilerleyeceğini kestirmek zordur. Her ciddi bir komoplikasyon gelişebilir ve tıbbi müdahale gerekebilir. Her doğum risklidir evde doğumun avantajları varsa dezavantajıda vardır. Belirli sağlık problemi olan kadınlar evde doğum yapmamalıdırlar.

Tabii ki eski günlerde, tüm kadınlar kendi evlerinde doğum yaparlar dır. Ancak son yüzyıl boyunca, tıp bilimi geliştikçe, hastane doğumunu daha popüler oldur.Kendi evinizde doğum yapmak, çevrenizi en rahat ve konforlu hale getirecek şekilde düzenlemenize olanak tanır. Ev doğumunda, mahremiyetinize saygı gösterilecek ve samimi, aile ortamında bir şey yaşayabilirsiniz. Anacak tıbbi bir komplikasyon gelişebilir ve hastaneye gitmeniz gerekebilir.Planlı bir ev doğum ödüllendirici bir deneyim olabilir. Ancak, faydaları ve dezavantajları dikkate almanız, buna göre plan yapmanız ve düşündüğünüz bir seçenekse, riskleri anlamanız önemlidir.Bütün kadınların evde doğum yapması güvenli değildir. Örneğin, daha önce bir C kesiti olan ( sezeryan ) ya da katları ile hamile olan kadınların (ikizler, üçüzler) bir ev doğumları olmamalıdır

Sevgili okurlar evde doğum yapılırmı başlıklı makalemizi incelediniz. Evde doğum yapmanın size artıları ve eksileri olabilir. Her doğumun risk içerdiğini unutmamak önemlidir. Doğum planınız ne olursa olsun kararınız hakkında mutlaka hekiminizle istişare edin. Evde doğum yapak ile ilgili soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.