X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebeliğin oluşumu nasıldır?

Sayfamıza her hün sayısız gebelikle ilgili sorular almaktayız. Bunlar gebelik kaç gün de oluşur, gebelik belirtileri nelerdir, gebe olduğumu nasıl anlarım gibi. Bu makalemiz de aldığımız sorular dan yola çıkarak gebeliğin oluşumu hakkın da bilgiler vericez..

Sayfamıza her hün sayısız gebelikle ilgili sorular almaktayız. Bunlar gebelik kaç gün de oluşur, gebelik belirtileri nelerdir, gebe olduğumu nasıl anlarım gibi. Bu makalemiz de aldığımız sorular dan yola çıkarak gebeliğin oluşumu hakkın da bilgiler vericez..

 

 

Hamileliğin gerçekleşmesi için spermlerin bir yumurta ile buluşması gerekir. Gebelik resmen döllenmiş bir yumurta uterusun astarına implante edildiğinde başlar. Hamilelik aslında birkaç adımda olan oldukça karmaşık bir süreçtir. Her şey sperm hücreleri ve bir yumurta ile başlar.

Gebelik sperm ve yumurtanın birleşmesi sonucu meydana gelen fizyolojik bir olaydır. Gebeliğin oluşabilmesi için erkeğin yeterli sayıda sağlıklı spermlere , kadının ise sağlıklı yumurtasına ihtiyaç vardır. Bunlarla beraber  kadında kanalların ve tüplerin açık olması , döllenme için uygun rahim fonksiyonu gerekmektedir.

Her sağlıklı kadın ayda bir defa yumurtlamaktadır. Bu dönemlerde birliktelik olması gebeliği sağlamaktadır. Yumurtlama olmadan hamile kalınmaz. Bu yüzden gebeliğin oluşumu için ovülasyonun gerçekleşmesi gerekmektedir. Kadınlar  ayda bir defa yumurtlarken erkekler de sperm üretimi süreklidir.

Gebeliğin oluşumu için sperm ve yumurtanın  bir araya gelmesi gerektiğini , belirttik. Gebe kalmak için  en uygun dönem  iki adet kanamasının ortasına denk gelen günlerdir. Bu günleri takvim hesabıyla, ateş ölçme yöntemi ile, salgı inceleme ve ovülasyon testleri ile belirleyebilirsiniz. Bunun yanısıra ovülasyon günlerinizi  internet ortamın da yer alan otomatik hesaplayıcılar ile belirleyebilirsiniz. Ayrıca vücudunuzdaki belirtileri takip edin. Mesela yumurtlama gününde vücut ısınız artacaktır. Vajinal akıntınızda yoğun olacaktır. Vajinal akıntınız tıpkı çiğ yumurta akına benzer. Aynı zaman da yumurtlama döneminde libidonuzda artışta olacaktır.  Yumurtlamayı kesin olarak belirlemenin tek yolu yumurtlama takibi yapmaktır. Yani açıkçası diğer yöntemler yumurtladığınızı kesin olarak belirlemez.

Gebeliğin oluşumu için ovülasyon günlerinde birliktelik önemlidir. Bu birliktelikler de kadın kalçasının altına yastık koyup ayaklarını yüksek bir yere dikerek gebe kalmayı sağlayabilir.  İlişki esnasın da rahime dökülen spermler  , rahim içine doğru hareket ederler. Kadının yumurtası ile  tüplerde karşılaşan spermler den bir tanesi yumurtayı döller.  Sperm rahim de 3 gün yaşar  .Bu yüzden bu süre için de birliktelik olmasa da yumurta döllenebilir. Döllene yumurta  tüplerde ilerleyerek  5-6 günde  rahim içine gelerek yerleşir. Kalınlaşan rahim iç tabakasına gömülerek gelişimi sürdürür. Döllenmenin  gerçekleşmesi adet olmayı engeller çünkü  gebelik oluşmuşstur.

 

Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

 

Birçok kişi hamileliğinin başlarında belirtileri fark eder, ancak diğerlerinde hiçbir belirti olmayabilir.

Gebeliğin ortak belirti ve semptomları şunları içerebilir:

Cevapsız dönem

Şişmiş veya hassas göğüsler

Bulantı ve / veya kusma

Yorgun hissetmek

Şişkinlik

Kabızlık

Normalden daha sık idrara çıkma

 

 

Gebeliğin oluşumu  hakkın da bilgiler verdik. Gebelik şüphesi olan bayanların bazı sorularına değinelim. Adetime 15 gün var hamilelik belirtileri yaşıyorum hamilemiyim ?   Dün ilişkiye girdim leke geldi hamilemiyim ? Yukarda anlattıklarımız dan yola çıkarak şunu belirtelim. Gebe olup olmadığınızı net bir şekilde öğrenmek istiyorsanız beklenen mensiniz de en az 3 günlük gecikme olmasını bekleyin. Öncesi yapılan testler hatalı sonuç almanızı sağlar.